Κασσελάκης σε Γερμανού
Κασσελάκης σε Γερμανού/X

Κασσελάκης: Είμαι έτοιμος να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας

Συνέντευξη στη Ναταλία Γερμανού και την εκπομπή «Καλύτερα Δεν Γίνεται» παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης , στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την ορκωμοσία του στον στρατό.

«Παρατηρητές υπάρχουν πάντα στις εκλογές. Το αδιάβλητο δεν είναι δεδομένο. Ποιος εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει προσωπικά στοιχεία-δεδομένα εκλογέων του εσωτερικού;», είπε με αφορμή την υπόθεση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Είμαι έτοιμος να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας», δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στέφανος Κασσελάκης

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη:
-Η πρόταση δυσπιστίας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Αλλά όταν είναι δεδομένο το αποτέλεσμα δεν αλλάζει κάτι. Αποκαλύφθηκε η αλαζονεία του κ. Καραμανλή. Ειρωνευόταν στη Βουλή 10 ημέρες πριν το δυστύχημα. Κάθε φορά που θέλουν να αποφύγουν ένα ζήτημα λένε ”δεν ντρέπεστε”. Η κοινωνία βράζει για τα Τέμπη. Το είδα και στο στρατόπεδο. Δεν θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μια ψήφο τιμωρίας στη ΝΔ στις ευρωεκλογές. Θέλω ο κόσμος να δει το πρόγραμμά μας

-Παρατηρητές υπάρχουν πάντα στις εκλογές. Το αδιάβλητο δεν είναι δεδομένο. Ποιος εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει προσωπικά στοιχεία-δεδομένα εκλογέων του εσωτερικού. Τίποτα δεν είναι δεδομένο από την στιγμή που έχει υπάρξει υπεξαίρεση εκλογέων.

-Προκαλώ τον πρωθυπουργό να προχωρήσουμε σε διπλές εκλογές. Εθνικές και ευρωεκλογές. Έχουμε δημιουργήσει ένα κίνημα στην κοινωνία. Κάθε μέρα προσπαθούν να με αποδομήσουν. Έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει και η κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί μόνος του. Είμαστε ανοικτοί σε όλο τον προοδευτικό κόσμο.

-Δεν έχω αποφασίσει για κάποιον υποψήφιο εγώ για τις ευρωεκλογές.

-Η Ελλάδα είναι μια χώρα οικογενειοκρατίας και νεποτισμού. Ήρθα στη χώρα μας μόνιμα γιατί έγινα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με υπερηφάνεια φόρεσα το εθνόσημο. Εγώ δεν έχω πειράξει κανέναν. Είμαι εδώ και να προσφέρω και δεν ψεύδομαι.

-Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει μεγάλες τομές στην περίοδο της διακυβέρνησής του

-Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλω να αποδείξει στις ευρωεκλογές ότι θα είμαστε η προοδευτική παράταξη του τόπου. Ότι έχουμε σηκώσει ανάστημα. Στόχος δεν είναι η δεύτερη θέση. Στόχος είναι η ανατροπή. Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει

-Δεν νομίζω ότι έχουν την πολυτέλεια να έχουμε λιγότερες δαπάνες αμυντικά. Βρισκόμαστε σε μια γεωπολιτική συνθήκη που θέλει ετοιμότητα. Σίγουρα δεν θεωρώ σκόπιμο το να στέλνουμε εξοπλισμό στην Ουκρανία που τον έχουμε χρυσοπληρώσει. Μπορούμε να βοηθήσουμε με άλλους τρόπους. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε τους φαντάρους 8,60 ευρώ το μήνα. Γνώρισα παιδιά στο στρατό που δεν συνειδητοποιούν την αδικία. Ήταν πολύ θερμό το κλίμα. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για μένα να συναναστραφώ με νέο κόσμο ο οποίος έχει σταματήσει να ονειρεύεται. Έκανα αγγαρείες στο στρατό. Μαγειρεία, λάντζα. H στράτευση θα έπρεπε να έχει έναν πιο κοινωνικό ρόλο. Το πρώτο πράγμα που επεξεργάζομαι με τον αρμόδιο τομεάρχη τον κ. Αποστολάκη είναι οι φαντάροι να πληρώνονται τουλάχιστον με 150 ευρώ τον μήνα.

-Και εγώ και ο Τάιλερ έχουμε κουραστεί από την έλλειψη της ιδιωτικότητας. Γνωρίζουμε ότι αυτό που κάνουμε αποδίδει. Είμαι 36 χρονών. Έχω ζήσει 6 μήνες μια πορεία με μεγάλη συγκίνηση και ευθύνη. Έχουμε βγει μπροστά. Είμαστε αυθεντικοί. Θέλουμε να προσφέρουμε. Μπορούμε να φέρουμε κάποιο αποτέλεσμα στον κόσμο; Αυτό είναι το βασικό. Εάν μπορούμε να βοηθήσουμε, χαλάλι οι κάμερες

-Σε 2-3 μήνες θα μπούμε στο σπίτι στο Κολωνάκι με τον Τάιλερ

-Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ανεξάρτητος αλλά θα μεγαλώσει

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *