Folli-Follie Logo
Folli-Follie Logo

Folli Follie: Συνεχίζεται η απολογία του Δημήτρη Κουτσολιούτσου

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η απολογία του ιδρυτή της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρείας, που δικάζεται μαζί με τη σύζυγο, τον γιο του και άλλα έξι πρόσωπα για την υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών της εταιρείας υποστήριξε ότι τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν περί το 2008-2009 με το άνοιγμα της εταιρείας στις ασιατικές αγορές και τότε έγινε μία προσπάθεια να «ωραιοποιηθούν» τα πράγματα.

• Πρόεδρος: Τι αρνητικό μπορεί να συνέβη στην Ασία;
• Κατηγορούμενος: Είχαν πολλά έξοδα οι επενδύσεις στο επικοινωνιακό κομμάτι. Δανειζόμουν από δικά μου κεφαλαία και τα έβαζα στην Ασία για να αναπτυχθεί.
• Πρόεδρος: Σε ποια χρονική στιγμή εμφανίζεται πρόβλημα στην Ασία;
• Κατηγορούμενος: Σε πρώτη χρονική περίπου το 2009. Δεν ήθελα να δείξω ότι δυσκολεύομαι οικονομικά εκείνη την εποχή, το 2008-2009 μιλάμε. Όλα αυτά που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμφανίζομαι ως απατεώνας με μια εταιρία που δεν υπήρχε, όταν υπήρχαν περισσότερα από 500 καταστήματα.
• Πρόεδρος: Τελικά τι έγινε;
• Κατηγορούμενος: Αυτό που έγινε ήταν ότι ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγματα.
• Πρόεδρος: Ποιος τα ωραιοποίησε;
• Κατηγορούμενος: Υπήρχαν δυο εταιρίες πραγματικές που είχαν οντότητα. Αυτές δεν εντάχθηκαν στο όμιλο, αλλά ήταν ιδιοκτησία της Folli. Τα κέρδη πήγαιναν σε αυτές τις εταιρίες.

«Με κατηγορούν ότι ήταν όλα ψεύτικα, ενώ ήταν όλα αληθινά»

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν χρωστάει σε κανέναν και δεν πως δεν σφετερίστηκε χρήματα της εταιρείας. «Θέλω να πω για τον εαυτό μου. Ό,τι είχα τα έβαζα στην εταιρεία και αδίκησα και την οικογένεια μου. Τον Μάιο του 2018 έβαλα στην εταιρία 6,5 εκατομμύρια αντί να παίρνω, όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, εγώ αγόραζα μετοχές, δεν πουλούσα. Ήταν υγιής και η Ασία και η Ελλάδα. Ολοι οι κόποι μου 40 ετών έφυγαν από το 2018 έως σήμερα. Δεν χρωστάω πουθενά. Με κατηγορούν ότι ήταν όλα ψεύτικα, ενώ ήταν όλα αληθινά», είπε ο Δ.Κουτσολιούτσος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης υπεβλήθη αίτημα από τη νέα διοίκηση της Folli Follie να γίνει αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας με το δικαστήριο να το απορρίπτει. Παρόμοιο αίτημα εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *