Υπόθεση 12χρονης, Κολωνός - Η μητέρα
Υπόθεση 12χρονης, Κολωνός - Η μητέρα/YouTube

Υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος – Αθώα η μάνα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία. Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και ένοχος για Πορνογραφία ανηλίκου, καθώς κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων.

Παράλληλα, κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία, ενώ αθωώθηκε για εμπορία ανηλίκου. Τέλος, κρίθηκε ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Σημειώνεται πως η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε αθώα για πορνογραφία και για μαστροπείας. Ενοχή κρίθηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Η μητέρα ξέσπασε σε κλάμματα στο άκουσμα της απόφασης.

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης.

Τι έλεγε η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

η εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της πλήρους ενοχής της μητέρας της ανήλικης. Όπως φέρεται να ανάφερε η εισαγγελική λειτουργός στην κεκλεισμένων των θυρών δίκη η 38χρονη κατηγορούμενη μητέρα θα πρέπει να κηρυχτεί ένοχη για μαστροπεία σε βάρος της ίδιας της κόρης της και μάλιστα με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας αλλά και για εκβίαση σε βάρος της πρώην σήμερα συζύγου του Ηλία Μίχου. Ακόμη η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των υπολοίπων 24 κατηγορουμένων της υπόθεσης πλην ενός λόγω αμφιβολιών.

Όπως είναι γνωστό η εισαγγελική πρόταση δεν δεσμεύει το δικαστήριο, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο να αποφανθεί επί της ενοχής των κατηγορουμένων αλλά και για τις ποινές που θα επιβληθούν, κάτι που επιβεβαιώθηκε ξανά σήμερα με την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *