Η Τσικνοπέμπτη του 2025 αναμένεται να συνοδευτεί από σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των κρεάτων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κρεοπωλών. Οι τιμές για χοιρινές μπριζόλες, σουβλάκια και άλλα κρέατα που καταναλώνονται παραδοσιακά αυτή την ημέρα αναμένεται να είναι υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι.
Ενδεικτικά, οι τιμές των χοιρινών σουβλακιών θα κυμανθούν από 2,5 έως 3 ευρώ, ενώ οι χοιρινές μπριζόλες θα φτάσουν τα 8-10 ευρώ ανά κιλό. Για τα παραδοσιακά λουκάνικα, οι τιμές θα ξεκινούν από 10-12 ευρώ το κιλό, με το μπέικον να κοστίζει 13-15 ευρώ.
Επιπλέον, αύξηση αναμένεται και στα υπόλοιπα είδη που συνθέτουν το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Τα τυριά, οι σαλάτες, τα ορεκτικά και τα ποτά θα είναι όλα πιο ακριβά από πέρυσι, γεγονός που προσθέτει επιπλέον κόστος για την προετοιμασία του γεύματος.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η ακριβότερη επιλογή για το φετινό τραπέζι θα είναι η κατανάλωση φαγητού σε ψησταριές ή ταβέρνες, καθώς οι τιμές στα εστιατόρια θα είναι σημαντικά υψηλότερες από αυτές των κρεοπωλείων. Οι καταναλωτές, ωστόσο, είναι αποφασισμένοι να απολαύσουν την παραδοσιακή γευστική εμπειρία της Τσικνοπέμπτης, παρά τις αυξήσεις στις τιμές.
Με τις τιμές στα τρόφιμα να αυξάνονται, οι Έλληνες καταναλωτές καλούνται να κάνουν προγραμματισμό και επιλογές για να μπορέσουν να απολαύσουν το γλέντι της ημέρας με τσίκνισμα και παραδοσιακές γεύσεις.
Εκείνοι που δεν θα ψήσουν στα σπίτια τους δεν θα στερηθούν το παραδοσιακό τσίκνισμα, καθώς αναμένεται να βρεθούν σε σουβλατζίδικα και ταβέρνες. Οι κρατήσεις για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης ξεπερνούν το 90%, πάντα με το αζημίωτο.
Για ένα πλήρες γεύμα σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική, το κόστος ανά άτομο μπορεί να φτάσει τα 50-60 ευρώ, ενώ σε πιο απλές ψησταριές κυμαίνεται γύρω από 30-40 ευρώ ανά άτομο.