Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ/facebook

Πρίγκιπας Χάρι: «Η Μέγκαν Μαρκλ τον ελέγχει απόλυτα» – Γιατί φοβάται τις δημόσιες εμφανίσεις

Αλλάζει επικοινωνιακή στρατηγική ο πρίγκιπας, Χάρι, ο οποίος φαίνεται ότι αποφεύγει τις ζωντανές δημόσιες εμφανίσεις μπροστά σε κοινό διότι φοβάται τις εκπλήξεις και θέλει να ελέγξει απολύτως την εικόνα που βγάζει στην δημοσιότητα. Σύμφωνα με ειδικούς πίσω από αυτή την αλλαγή κρύβεται η Μέγκαν Μαρκλ που ελέγχει απόλυτα τον σύζυγο της.

Οι νέες παραγωγές στο Netflix με την υπογραφή του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ
Ο δούκας του Σάσσεξ πιστεύεται ότι συνεργάζεται με τους συμβούλους δημοσίων σχέσεων του στο Ίδρυμα Archewell για να κάνει ό,τι μπορεί για να διαχειριστεί τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τις δημόσιες εμφανίσεις του. Οποιοδήποτε υλικό τον αφορά το επεξεργάζονται οι συνεργάτες του στο Ίδρυμα Archewell ή οι διοργανωτές των εκδηλώσεων πριν κυκλοφορήσει στην δημοσιότητα.

Αυτή την εβδομάδα, προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο πρίγκιπας, Χάρι δεν συμμετείχε στη δωρεάν ζωντανή μετάδοση μιας εκδήλωσης του BetterUp στο Σαν Φρανσίσκο. Το εισιτήριο στοίχιζε πάνω από 1.200 λίρες για κάθε άτομο και ήταν ο μόνος τρόπος για να τον δει κανείς.

Γιατί φοβάται τις δημόσιες εμφανίσεις
Οι ειδικοί επί των βασιλικών θεμάτων ανέφεραν ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ προσπαθούν να ελέγξουν απόλυτα την δημόσια εικόνα τους και να αποφύγουν τις αρνητικές δημόσιες σχέσεις.

Ο πρώην βασιλικός ανταποκριτής της τηλεόρασης του BBC, Μάικλ Κόουλ εξήγησε ότι «η πλειονότητα των “δημόσιων εμφανίσεων” του (σ.σ. πρίγκιπα, Χάρι) δεν είναι καθόλου δημόσιες εμφανίσεις, αλλά προσεκτικά χορογραφημένες βιντεοσκοπήσεις που παίζονται σε εκδηλώσεις όπου το όνομά του στην πρόσκληση ήταν η κύρια ατραξιόν».

Και συνέχισε: «Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από ένας λόγοι για τους οποίους ο πρίγκιπας απομακρύνεται από τις “ζωντανές” εκδηλώσεις, αλλά ένας από αυτούς είναι σίγουρα η αγωνία του ίδιου και της συζύγου του ότι θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με ανθρώπους που δεν επιθυμεί να δει και με ερωτήσεις που δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει. Και δεν θα ήξερε πώς να χειριστεί ούτε το ένα ούτε το άλλο».

«Στη Βρετανία, η δημοτικότητα του δούκα και της δούκισσας του Σάσσεξ έχει μειωθεί ραγδαία από τότε που επέλεξαν να αυτοεξοριστούν, αρχικά στον Καναδά και στη συνέχεια στην Καλιφόρνια. Αλλά ακόμη και στην Αμερική, όπου αρχικά ήταν πολύ δημοφιλείς, τα ποσοστά αποδοχής τους πέφτουν τόσο γρήγορα όσο το θερμόμετρο στα μέσα του χειμώνα», τόνισε ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει η πιθανότητα αρνητικής έκπληξης δηλαδή κάποιος με μικρόφωνο να κάνει μια προκλητική ερώτηση ή να πετάξει μια προσβολή προκειμένου να προκαλέσει την αντίδραση του πρίγκιπα Χάρι. Ένα τέτοιο βίντεο θα συγκέντρωνε εκατομμύρια κλικ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως.

«Είναι προφανές ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ γνωρίζουν πολύ καλά την αποδοκιμασία, την εχθρότητα και την περιφρόνηση που έχουν προκαλέσει σε πολλούς ανθρώπους με τα λόγια και τις πράξεις τους από τότε που έφυγαν από τη Βρετανία και είναι σαφές ότι δεν επιθυμούν να διακινδυνεύσουν μια αντιπαράθεση την οποία δεν μπορούν να ελέγξουν – πόσο μάλλον να σταματήσουν», τόνισε ο Μάικλ Κόουλ.

«Η Μέγκαν Μαρκλ τον ελέγχει απόλυτα»
Όπως ανέφερε ο Βρετανός δημοσιογράφος όλη η αυτή η κατάσταση οφείλεται στον έλεγχο. «Με το χολιγουντιανό της υπόβαθρο, η Μέγκαν Μαρκλ είναι αποφασισμένη να “επιμεληθεί” τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος βλέπει την ίδια και τον σύζυγό της. Τα “ζωντανά” γεγονότα δεν μπορούν να ελεγχθούν πλήρως. Αλλά αν καταγράφετε τα πράγματα, τότε το μήνυμα και η εικόνα βγαίνουν με τον τρόπο που θα θέλατε να ακούσει και να δει ο κόσμος», σημείωσε ο Μάικλ Κόουλ.

«Αυτό βλέπουμε εδώ. Μεγάλος έλεγχος στην δουλειά με τη Μέγκαν να ασκεί τον έλεγχο στον πρίγκιπα, να τον συμβουλεύει τι να κάνει και πώς να το κάνει, μην αφήνοντας τίποτα στην τύχη, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστεί σε μια ζωντανή εκδήλωση», είπε ο δημοσιογράφος.

Παράλληλα εκτίμησε ότι ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου «παίζει ένα παιχνίδι που μπορεί να έχει μόνο έναν νικητή – και δεν θα είναι αυτός». «Εμπορεύεται τη βασιλική του ιδιότητα για χρήματα και στη συνέχεια αποτυγχάνει να αποδώσει. Αυτό όχι μόνο θα μειώσει την προσωπική του φήμη, αλλά θα απογοητεύσει και τους ανθρώπους που έχουν πληρώσει πολλά χρήματα για να τον δουν ή να τον ακούσουν. Και αυτό είναι μια πολύ κακή ιδέα», σχολίασε ο Μάικλ Κόουλ.

«Δεν μπορείς να παίζεις με τις προσδοκίες των ανθρώπων. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσει ότι ο νόμος της φθίνουσας απόδοσης θα αρχίσει να ισχύει. Θα υπάρχουν λιγότερες εκδηλώσεις και λιγότερο κερδοφόρα μεροκάματα. Εν ολίγοις, ο κόσμος θα βαρεθεί γρήγορα με έναν βασιλικό που εμφανίζεται όποτε θέλει και μερικές φορές δεν εμφανίζεται καθόλου», τόνισε ο δημοσιογράφος.

Επιπλέον εξήγησε ότι το Παλάτι του Μπάκιγχαμ πάντα αρνούνταν σε οποιοδήποτε μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας να εκμεταλλευτεί την ιδιότητά του για εμπορικό όφελος ή να επιτρέψει σε άλλους να το κάνουν.

«Όταν συμβαίνει αυτό, πάντα καταλήγει σε δάκρυα. Η δούκισσα του Εδιμβούργου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την επιχείρηση δημοσίων σχέσεων υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες, όταν μια παγίδα εφημερίδας αποκάλυψε ότι εμπορευόταν το γάμο της με τον τρίτο γιο της εκλιπούσας βασίλισσας, πρίγκιπα Εδουάρδο. Ο Πίτερ Φίλιπς, το πρώτο εγγόνι της αείμνηστης βασίλισσας, δέχτηκε αυστηρή κριτική επειδή διαφήμιζε γάλα στην κινεζική τηλεόραση», υποστήριξε ο δημοσιογράφος.

Και πρόσθεσε: «Ο μοναδικός λόγος που ‘πουλάει’ ο πρίγκιπας, Χάρι είναι ότι είναι ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου Γ’ και της αείμνηστης Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας, και ως εκ τούτου είναι ο πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Ουσιαστικά, αυτό είναι το μόνο που έχει να πουλήσει. Έχει γίνει καλός δημόσιος ομιλητής, αλλά δεν θα έπαιρνε αυτές τις ομιλίες αν δεν είχε τη βασιλική του ιδιότητα. Αν γίνει σαφές στον κόσμο ότι είναι ένας “βασιλικός επί πληρωμή”, θα χάσει γρήγορα τη λάμψη του».

«Ασφαλές, προς το παρόν το συμβόλαιο τους με το Netflix»
Ο βασιλικός σχολιαστής, Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς μίλησε επίσης για την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο δούκας του Σάσσεξ. «Η συμπεριφορά του πρόσφατα ήταν σίγουρα ασυνήθιστη. Η θλιβερή ρήξη με τον αδελφό του αναδείχθηκε σκόπιμα στα βραβεία Diana Legacy Awards και έλαβε τεράστια παγκόσμια κάλυψη. Εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης από την Καλιφόρνια, αλλά μόνο αφού είχε τελειώσει η τελετή στην οποία συμμετείχε ο Ουίλιαμ στη Βρετανία», είπε ο σχολιαστής.

Πρόσθεσε ότι το ζευγάρι φαίνεται να έχει τον «απόλυτο έλεγχο» των νέων εκπομπών τους στο Netflix με την εκπομπή της Μέγκαν Μαρκλ να είναι «προφανώς συνδεδεμένη» με την America Riveira Orchard, την νέα εμπορική μάρκα της δούκισσας.

«Ο Χάρι, ενθουσιώδης παίκτης του πόλο, όπως πολλοί άνδρες βασιλείς, φέρεται να έχει ένα επαγγελματικό σχέδιο για αυτό το παιχνίδι, αν και πρόκειται για ένα ελίτ άθλημα και το ενδιαφέρον γι’ αυτό μπορεί να είναι περιορισμένο. Ωστόσο αυτά δείχνουν ότι το προσοδοφόρο συμβόλαιό τους στο Netflix φαίνεται ασφαλές, τουλάχιστον προς το παρόν», τόνισε ο Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς.

«Οι ενδείξεις είναι ότι ο Χάρι, διάσημος τα προηγούμενα χρόνια για την προσωπική του ευγένεια και τη γοητεία του, γίνεται πιο ελεγκτικός και λιγότερο διαθέσιμος, ενώ παραμένει εμμονικός σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια. Ποιος συμβουλεύει τους Σάσσεξ, ιδίως τον Χάρι; Αυτή είναι μια εύστοχη ερώτηση καθώς ο ίδιος φάνηκε ιδιόρρυθμος όταν προωθούσε τα απομνημονεύματά του ‘Spare’ στις αρχές του περασμένου έτους», σημείωσε ο σχολιαστής.

Τόνισε επίσης ότι οι αποκαλύψεις στο αυτοβιογραφικό βιβλίο για το πώς έχασε την παρθενιά του, το κρυοπαγήματα στο πέος και τη χρήση ναρκωτικών «τον έκαναν περίγελο».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *