Στέφανος Παραστατίδης
Στέφανος Παραστατίδης

Παραστατίδης για εκλογή αρχηγού ΠΑΣΟΚ: «Τελικά, το μόνο που διαγράφηκε είναι η Πολιτική από τις διαδικασίες μας»

Αιχμές για τις διαδικασίες εκλογής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ άφησε ο βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης.

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις απειλές του κ. Ανδρουλάκη περί διαγραφών μετά την Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Παραστατίδης είπε: «Τελικά, το μόνο που διαγράφηκε είναι η Πολιτική από τις διαδικασίες μας».
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπoμπή του Τάκη Σαράντη, ο κ. Παραστατίδης υπενθύμισε ότι η πρότασή του τόσο στο Πολιτικό Συμβούλιο όσο και στην Κεντρική Επιτροπή, ήταν «να προηγηθεί μία ανοιχτή, πολιτική συνδιάσκεψη, αφού προηγηθούν αντίστοιχες περιφερειακές. Μια πολιτική διαδικασία που θα δώσει την δυνατότητα να παρουσιαστούν και να συζητηθούν ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια για το μέλλον του κόμματος και της χώρας και στη συνέχεια να προσφύγουμε στη λαϊκή νομιμοποίηση».

«Έκανα έκκληση να συναντηθούμε στην κονίστρα των ιδεών και όχι σε πασαρέλα καλλιστείων προσώπων. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο γνώμονας της διαδικασίας και όχι να στήσουμε μία κάλπη και να τρέξουμε άρον άρον να ψηφίσουμε» τόνισε.

Για να καταλήξει: «Δυστυχώς εν μέσω πιέσεων, σπουδής και προσωπικών σχεδιασμών και τακτικισμών, θυσιάστηκε κάθε μορφή πολιτικής διαδικασίας. Τελικά, το μόνο που διαγράφηκε είναι η Πολιτική από τις διαδικασίες μας».

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης του Στ. Παραστατίδη: