Νέα Δημοκρατία/ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να κουνάει το δάχτυλο, ας κάνει την αυτοκριτική του για θέματα ηθικής και πολιτικής συμπεριφοράς.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε αποδείξει με πράξεις και όχι με λόγια ότι όταν τίθενται ζητήματα ατομικής συμπεριφοράς δεν κάνουμε εκπτώσεις και προχωράμε σε αποφάσεις όπως η σημερινή.

Η στάση μας αυτή είναι αυτονόητη απέναντι, όχι μόνο στους ψηφοφόρους μας, αλλά στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Είναι όμως εξοργιστικό, και ταυτόχρονα βαθιά υποκριτικό, να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα που διαχρονικά «καμαρώνει» για τον «αψύ Κρητικό» των αλλεπάλληλων απειλών, των προγραφών και τραμπουκισμών, και τον οποίο ποτέ δεν τόλμησε να διαγράψει οριστικά.

Το κόμμα που όχι μόνο δεν απομάκρυνε, αλλά αντιθέτως τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή, πρώην Υπουργό ο οποίος έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη για βαρύτατα αδικήματα.

Εάν η λέξη «κωλοτούμπα» έκανε γνωστό τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη, η έννοια «καρέκλα με κάθε τρόπο» είναι αυτή που τους χαρακτήριζε και εξακολουθεί να τους διακρίνει μέχρι σήμερα.

Αντί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να «κουνάει το δάχτυλο» στη Νέα Δημοκρατία, ας κάνει την αυτοκριτική του για θέματα ηθικής και πολιτικής συμπεριφοράς. Και ας δώσει απαντήσεις για τα στελέχη του.

Το ιστορικό της διαγραφής Αυγενάκη

Επισημοποιήθηκε η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Η εν λόγω απόφαση συνεπάγεται ότι ο κ. Αυγενάκης αποπέμπεται ταυτόχρονα και από όλα τα κομματικά όργανα στα οποία ήταν μέλος (Πολιτική Επιτροπή, Κεντρική Επιτροπή ΝΔ κ.οκ.).

Μια εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη μετά την παραπομπή του κ. Αυγενάκη από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του από την ΚΟ, για το επεισόδιο της χειροδικίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι δεν παραδίδει τη βουλευτική του έδρα μετά τη διαγραφή. Χαρακτήρισε «απόλυτα σεβαστή» την απόφαση του πρωθυπουργού, αλλά διευκρίνισε ότι θα παραμείνει βουλευτής Ηρακλείου. Έτσι, η ΝΔ μετρά πλέον, τυπικά, 157 βουλευτές.

Σημειώνεται ότι το επεισόδιο προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Μεταξύ άλλων, θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα, όπως:

Βία κατά υπαλλήλου
Διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης
Παράνομη βία
Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

«Καμπάνα» Τασούλα σε Αυγενάκη -Μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμός από συνεδριάσεις της Βουλής

O πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, έλαβε πειθαρχικά μέτρα κατά του Λευτέρη Αυγενάκη. Σε δήλωσή του από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τασούλας γνωστοποίησε στο Σώμα πως ο βουλευτής εγκαλείται με μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και τίθεται αντιμέτωπος με αποκλεισμό από τις επόμενες συνεδριάσεις, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της Βουλής.

Δεν έκανε δεκτή τη συγγνώμη

Ο κ. Τασούλας συναντήθηκε για 40 λεπτά με τον κ. Αυγενάκη στο γραφείο του και στη συνέχεια ενημέρωσε το Σώμα πως ο βουλευτής δεν θα μπορεί να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις της Βουλής για τις επόμενες 15 μέρες, καθώς ο πρόεδρος δεν δέχθηκε τη συγγνώμη του.

Μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο με το επεισόδιο που είχε ο Λ. Αυγενάκης στο αεροδρόμιο, ο πρωθυπουργός δέχθηκε εισηγήσεις για να προχωρήσει στη διαγραφή του «γαλάζιου» βουλευτή από την Κρήτη.
Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφασή του για διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε σε δήλωση, με την οποία έδινε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του απέναντι σε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αφού ζητά συγγνώμη «για την ένταση και την αναστάτωση», στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Το βίντεο με το επεισόδιο με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Η ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή, όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό “άγριου ξυλοδαρμού”, “λιποθυμιών”, “χειροδικιών” από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ, όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα, οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβασης.

Τέλος, αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει τη δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο, το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».