Ολυμπιακοί Αγώνες - Σηκουάνας
Ολυμπιακοί Αγώνες - Σηκουάνας/facebook

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πιθανό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η κολύμβηση του τριάθλου στον Σηκουάνα

Παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έχει ξοδέψει η Γαλλία για να καθαρίσει τον Σηκουάνα και να μπορέσει να φιλοξενήσει το κολύμπι στο αγώνισμα του τριάθλου και την ανοιχτή θάλασσα, το ενδεχόμενο να μην συμβεί αυτό, είναι πολύ πιθανό.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής «Παρίσι 2024» παραδέχτηκε σήμερα πως μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση ή ακόμη και αλλαγή στην τοποθεσία, αφού η ποιότητα του νερού παραμένει ακατάλληλη για κολύμπι.

Ο Τόνι Εστανγκέ έλεγε πως ένιωθε περήφανος που ξοδεύτηκε περίπου μισό δισεκ. ευρώ για να καθαρίσει ο Σηκουάνας για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα, ωστόσο 100 ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι βροχοπτώσεις έχουν αυξήσει τα επίπεδα του υδατογενούς βακτηρίου E-Coli, που καθιστά απαγορευτικό το κολύμπι στον ποταμό.

Hφιλανθρωπική οργάνωση Surfrider Foundation Europe προειδοποίησε για «ανησυχητικά» επίπεδα βακτηρίων στον Σηκουάνα, ισχυριζόμενη ότι από τα 14 δείγματα που ελήφθησαν σε διάστημα έξι μηνών, όλα εκτός από ένα έδειξαν κακή ποιότητα νερού.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων επιμένουν ότι υπάρχει βελτίωση της ποιότητας του νερού και πως σε λίγες εβδομάδες θα είναι 100% κατάλληλος για κολύμπι.

Για τα αποτελέσματα των έργων καθαρισμού, δήλωνε σίγουρος και ο Εμανουέλ Μακρόν, που πρόσφατα δήλωσε ότι θα κολυμπήσει και ο ίδιος στον Σηκουάνα.

«Το τρίαθλο θέλουμε να γίνει στον Σηκουάνα. Ομως έχουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης.Επειδή έχει προγραμματιστεί στην αρχή των Αγώνων, μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες καιρικές συνθήκες. Αν έχουμε βροχές, τότε ενδεχομένως να τον αναβάλλουμε. Ομως, είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι δυνατή η χρήση του Σηκουάνα. Δεν έχουμε προς το παρόν εναλλακτική περιοχή, αλλά ίσως το μεταθέσουμε ορισμένες μέρες. Αν δεν είναι επιτρεπτό το κολύμπι, τότε ίσως βγει από το αγώνισμα, κάτι που προβλέπεται στους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας τριάθλου» είπε καταλήγοντας ο Εστανγκέ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *