Ολοκληρώνεται η συμφωνία Ελλάδας – Καναδά για 7 Canadair

Ολοκληρώνεται η συμφωνία για την αγορά 7 πυροσβεστικών αεροπλάνων τύπου Canadair, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του σε εφημερίδα του Καναδά.

«Πρόκειται για μία μεγάλη αγορά για την Ελλάδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως το συνολικό κόστος για την προμήθεια των νέων αεροπλάνων ανέρχεται σε περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά πέντε αεροσκαφών τύπου DHC-515, μέσω του εξοπλιστικού προγράμματος «ΑΙΓΙΣ», για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής και ακόμα δύο, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα δύο τελευταία θα έχουν ως έδρα την Ελλάδα και θα επιχειρούν κανονικά στη χώρα μας, όμως θα έχουν ως προτεραιότητα τις αποστολές ευρωπαϊκής βοήθειας σε περίπτωση μεγάλων πυρκαγιών σε άλλη χώρα.

Εκτός της συμφωνίας για τα νέα Canadair, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό, να έχει επαφές με την ομογένεια και τη διασπορά και να παρουσιάσει στην επιχειρηματική κοινότητα του Καναδά, τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *