Η Νίκη Κεραμέως
Η Νίκη Κεραμέως/Facebook

Νίκη Κεραμέως: Η αντιπολίτευση θέλει να υπονομεύσει την επιστολική ψήφο

Για την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων και το πως περιήλθαν στην κατοχή της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, μίλησε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας πως «είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θέλουμε να χυθεί άπλετο φως και μόλις δύο εβδομάδες μετά ακούσατε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επικοινωνεί τα πορίσματα της έρευνας που έκανε το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου».

Αναφορικά με τις ευθύνες που απορρέουν λόγω της εμπλοκής προσώπων, η υπουργός απάντησε ότι «εκεί αναφέρονται συγκεκριμένες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων, υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης με την κα Ασημακοπούλου να βγαίνει οικειοθελώς εκτός κούρσας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, αρμόδιος εκείνη την εποχή για τις εκλογές, παραιτήθηκε και ο γραμματέας απόδημου ελληνισμού της ΝΔ επίσης παραιτήθηκε».

Απαντώντας για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί δικής της ευθύνης, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «δεν έχω καμία σχέση με το περιστατικό αυτό. Ο έλεγχος του υπουργείου Εσωτερικών συνεχίζεται και αφορά ευρύτερα την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών και μάλιστα από την πρώτη μέρα με τον κ. Λιβάνιο δώσαμε οδηγία να διεξαχθεί ένας πλήρης εσωτερικός έλεγχος για το ζήτημα αυτό».

Αναφορικά με το ζήτημα της επιστολικής ψήφου και για το αν σχετίζεται με την υπόθεση της κας Ασημακοπούλου η υπουργός εξήγησε ότι «η αντιπολίτευση θέλει να υπονομεύσει την επιστολική ψήφο, η οποία δεν έχει καμία σχέση. Οι καταγγέλλοντες λένε ότι είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις εκλογές του 2023 και λάβαμε ένα email από την κα Ασημακοπούλου. Σε κάθε περίπτωση είναι σε εξέλιξη η έρευνα, όπως και η έρευνα της εισαγγελίας. Ο κατάλογος της επιστολικής είναι διαφορετικός και πρέπει να ξαναγραφτεί και τώρα είναι σε εξέλιξη οι εγγραφές για την επιστολική ψήφο. Οι καταγγέλλοντες οι ίδιοι λένε ότι είχαν εγγραφεί για τις εκλογές του 2023.»

«Δεν έχει καμία σχέση το ζήτημα με τις εκλογικές διαδικασίες, συζητάμε για το πως θα προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα. Για να γραφτείς στην επιστολική ψήφο γράφεσαι τώρα, είναι νέα διαδικασία. Πως όλως τυχαίως τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλάνε για την επιστολική ψήφο. Το θέμα διερευνάται από τις αρχές» πρόσθεσε η υπουργός Εσωτερικών.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *