Φωτιά στο Μάτι
Φωτιά στο Μάτι/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μάτι: Στις 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου

Στις 29 Απριλίου 2024 ορίστηκε η ημέρα που οι δικαστές του τριμελούς πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, που στοίχισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους.

Η πολύμηνη δίκη που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 φτάνει στο τέλος της τη Μεγάλη Δευτέρα, καθώς σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και το δικαστήριο ανακοίνωσε πως αποσύρεται για διάσκεψη, αλλά και πως θα ανακοινώσει την απόφαση του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στις 29 Απριλίου.

«Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι σε πολλά ζητήματα πυροπροστασίας πρέπει να μιλάμε για την περίοδο προ της 23η.7.2018 και μετά. Υπήρξε η δεύτερη μεγαλύτερη τραγωδία σε αριθμό θυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, υπήρξαν δεκάδες νεκροί, τραυματίες και εγκαυματίες μέσα σε μόλις 2,5 ώρες. Στις 23 Ιουλίου 2018 σε ένα συμβάν πολύ μικρής χρονικής διάρκειας είχαμε περισσότερους από 100 νεκρούς» είχε πει ο εισαγγελέας τη έδρας Παναγιώτης Μανιάτης κατά την αγόρευση του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή συνολικά 9 κατηγορούμενων (Σωτήρης Τερζούδης, Βασίλης Ματθαιοπουλος, Ιωάννη Φωστιέρης, Νικος Παναγιωτόπουλος, Χαράλαμπος Χιώνης,Βάιος Θανασιάς, Ευάγγελος Μπουρνούς, Αντώνης Παλπατζής, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος).

Αντίστοιχα, ζήτησε την απαλλαγή 9 κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων η Ρένα Δούρου και ο Ηλίας Ψινάκης.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *