Ο Ηλίας Μίχος - Κολωνός
Ο Ηλίας Μίχος - Κολωνός/YouTube

Κολωνός: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά πρότεινε η εισαγγελέας

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά ούτε στον 55χρονο βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο ούτε στη μητέρα της 12χρονης πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης που γνώρισε ο Κολωνός.

Αναφορικά με τον ιδιοκτήτη mini market ο οποίος έχει καταδικαστεί κατά πλειοψηφία και για βιασμό και για μαστροπεία με θύμα την ανήλικη, και δυνητικά βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμα και με την ποινή των ισοβίων εάν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου «λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε».

Αντιστοίχως, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που ζήτησε η υπεράσπιση της μητέρας της 12χρονης λόγω «της απαξίας του αδικήματος της εκβίασης και της παραμέλησης που είχε επιδείξει στην κόρη της».

Υπόθεση Κολωνού: Κανένα ελαφρυντικό ζητάει και για τον «Μιχάλη» η εισαγγελέας

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό ζήτησε η εισαγγελέας και για τον 59χρονο συνταξιούχο ναυτικό με το προσωνύμιο «Μιχάλης».

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους που έχουν καταδικαστεί ως πελάτες, ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά μόνο σε όσους άπαξ συνευρέθηκαν ερωτικά με τη 12χρονη, ενώ σε έναν ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η διαδικασία συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών.

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για βιασμό

Την Παρασκευή το δικαστήριο έκρινε ένοχο για βιασμό τον Ηλία Μίχο, δίχως να υιοθετεί την πρόταση της εισαγγελέως. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του 55χρονου ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), μαστροπεία και παράνομη κατοχή όπλων.

Κολωνός: Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε αθώα τη μητέρα της 12χρονης για πορνογραφία και για μαστροπεία. Ένοχη κρίθηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση.

Η απόφαση του δικαστηρίου σε άλλα σκέλη ήταν ομόφωνη και σε άλλα κατά πλειοψηφία.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *