Η Ρούλα Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα/YouTube

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Το δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε την ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Νωρίτερα, τα ισόβια για τη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε προτείνει η εισαγγελέας, ενώ το δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για δολοφονία της Τζωρτζίνας

«Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν ζήτησε ελαφρυντικά, ενώ ακολούθως η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των ισοβίων.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είπε η εισαγγελέας της έδρας.

Πρόεδρος: Μετά από 14 μήνες και 99 συνεδριάσεις λύεται η συνεδρίαση. Κυρία κατηγορουμένη, έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση.

Κατηγορούμενη: Έχω ασκήσει ήδη.

Πρόεδρος: Μια χαρά!

Νωρίτερα, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο αφαιρεί ομόφωνα χρόνο κράτησης 18 μηνών. Επικυρώνει κατάσχεση και διατάσσει δήμευση κατασχεθέντων ομόφωνα. Επιβάλλει ομόφωνα τα νόμιμα έξοδα στην κυρία κατηγορουμένη.

Εισαγγελέας: Να απορριφθεί το αίτημα για διαβίβαση πρακτικών στην Εισαγγελία για ψευδείς καταθέσεις μαρτύρων.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα τα αιτήματα περί διαβίβασης πρακτικών.

Δηλώσεις Κούγια για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

 

«Εξεπλάγην από την απόφαση, πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη. Δεν περίμενα τέτοια απόφαση, ωστόσο πρέπει να στηρίξουμε τη δικαιοσύνη… Εχω πειστεί για την αθωότητα της και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθουμε στο δευτρο βαθμό… Δεν υποβάλλαμε αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών, αποφασίζοντας από κοινού με την κατηγορούμενη να μη δεχθούμε την οποιαδήποτε ποινή… Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το άλλο δικαστήριο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *