Το Μέγαρο Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου/Wikipedia

Έρχονται ανακατατάξεις στο Μαξίμου μετά τις παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα στο Μαξίμου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος πρέπει να επιλέξει εκ νέου πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης για τα νευραλγικά πόστα των Μπρατάκου και Παπασταύρου, οι οποίοι εχθές παραιτήθηκαν, μετά την παρουσία τους σε δείπνο επιχειρηματία, καθώς όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, αυτή η παρουσία «έδωσε λάθος μηνύματα».

Μαξίμου: Η περίπτωση Μυλωνάκη

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, υπήρξαν εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για την τοποθέτηση του Γιώργου Μυλωνάκη στη θέση του Γιάννη Μπρατάκου, όμως οι ίδιες πληροφορίες λένε πως αυτή τη στιγμή, αυτό το σενάριο δεν κερδίζει και τόσο έδαφος. Άρα αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, είναι ότι ο Γιώργος Μυλωνάκης θα παραμείνει στη θέση του στη Βουλή.

Το πόστο πάντως του Γιάννη Μπρατάκου είναι πολύ ιδιαίτερο, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για τον σύνδεσμο της κυβέρνησης, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα της ΝΔ. Και σε αυτό το πόστο αναζητείται ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης, ο οποίος θα πρέπει να έχει και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, να μπορεί πχ να είναι ευθύς με τον πρωθυπουργού χωρίς μισόλογα, υπεκφυγές ή αποφυγή κριτικής και αναφοράς του λάθους. Θα χρειαστεί δηλαδή να είναι ένας πραγματικός, ουσιαστικός εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, που θα τον προστατέψει και θα τον ωθεί προς τις σωστές κινήσεις.

«Δυναμώνει» ο Σκέρτσος

Πληροφορίες του Leader.gr αναφέρουν πως υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο Σταύρος Παπασταύρου να μην αντικατασταθεί, αλλά οι αρμοδιότητές του να περάσουν στους έταιρους δύο υπουργούς Επικρατείας, τον Μάκη Βορίδη αλλά και τον Άκη Σκέρτσο. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, τότε ο Άκης Σκέρτσος θα βγει ενδυναμωμένος από την όλη αυτή ιστορία, κάτι που θα ήταν και θετικό για το Μαξίμου, καθώς ο βορειοελλαδίτης πολιτικός έχει δείξει μόνο θετικά δείγματα γραφής μέχρι στιγμής.

Ανασχηματισμός… γιοκ!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, όπως ακούστηκε εχθές μετά τις παραιτήσεις των Παπασταύρου-Μπρατάκου, αλλά θα κινηθεί τα επόμενα 24ωρα μόνο στις συγκεκριμένες αλλαγές-μετακινήσεις των δύο ανδρών.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *