Τζον Κιρμπι - Λευκός Οίκος
Τζον Κιρμπι - Λευκός Οίκος/Facebook

Eπιβεβαιώνει τον κίνδυνο ο Λευκός Οίκος: «Αξιόπιστες» και «πραγματικές» οι απειλές για επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει τις απειλές του Ιράν κατά του Ισραήλ που υποστήριξαν δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, εν μέσω κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Οι απειλές για ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ είναι «αξιόπιστες» και «πραγματικές», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τη χρονική στιγμή ή τους στόχους μιας τέτοιας επίθεσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «ενημερώθηκε κατ΄επανάληψη από την ομάδα του εθνικής ασφάλειας» και οι ΗΠΑ σκοπεύουν «να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ μπορεί να αμυνθεί», δήλωσε επίσης ο Κίρμπι, μιλώντας εκ μέρους της αμερικανικής προεδρίας.

O φόβος για επίθεση του Ιράν

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, που επικαλείται αμερικανική πηγή -την οποία δεν κατονομάζει-, το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανή επίθεση στο νότιο ή στο βόρειο τμήμα του.

Το ίδιο ρεπορτάζ της WSJ παρέθεσε και δήλωση άλλης πηγής, προσκείμενης στο καθεστώς του Ιράν, σύμφωνα με την οποία η Τεχεράνη δεν έχει λάβει ακόμη τις τελικές της αποφάσεις.

Το Ιράν έχει απειλήσει με αντίποινα το Ισραήλ μετά την αεροπορική επίθεση της 1ης Απριλίου σε κτίριο του προξενείου του στη Δαμασκό, η οποία προκάλεσε τον θάνατο αρκετών ανώτερων στελεχών των Φρουρών της Επανάστασης, περιλαμβανομένων δύο στρατηγών.

Έκτοτε, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι τα επικείμενα αντίποινα μπορεί να οδηγήσουν σε γενίκευση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *