Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή/facebook

ΕΟΕ: Δίνει 508.000 ευρώ σε ομοσπονδίες για Ολυμπιακή προετοιμασία

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει να στηρίζει τους αθλητές και τις αθλήτριες της Προολυμπιακής ομάδας, στην προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αλλά και για διάκριση στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Τρίτη 3 Απριλίου, έγιναν δεκτές οι εισηγήσεις του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γιάννη Καρρά για να δοθούν 508.000 ευρώ σε αθλητές και αθλήτριες.

Συγκεκριμένα θα δοθούν:

-Στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 15.500 ευρώ για τους Παναγιώτη Γκιώνη και Παναγιώτη Σγουρόπουλο.
-Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας 21.000 ευρώ για τις αθλήτριες Όλγα Παπαδάτου, Χριστίνα Λιναρδάτου, Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου και τους αθλητές Μιχάλη Τσαμαλίδη, Βαγκάν Νανιτζανιάν και Στέλιο Ρούλα.
-Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλη 20.000 ευρώ για συμμετοχή σε προπονητικά καμπ της Μαρίας Πρεβολαράκη και των Νταουρέν Κουρουγκλίεβ και Γιώργου Κουγιουμτσίδη.
-Στον ΣΕΓΑΣ 40.500 ευρώ για τις αθλήτριες Ελισάβετ Πεσιρίδου, Τατιάνα Γκούσιν, Κατερίνα Στεφανίδη, Μαρία Πούρτσα, Σταματία Σκαρβέλη και τους αθλητές Χρήστο Φρατζεσκάκη, Εμμανουήλ Καραλή και Γιάννη Κυριαζή.
-Στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης 100.000 για την Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών.
-Στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος 186.000 για την ομάδα της κολύμβησης, 33.000 για την καλλιτεχνική κολύμβηση, 54.000 για την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών και 38.000 για την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών.

Από την αρχή της χρονιάς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δώσει 1.021.374 ευρώ για Ολυμπιακή Προετοιμασία, σε αθλητές και αθλήτριες της Προολυμπιακής ομάδας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, δήλωσε: «Η ΕΟΕ συνεχίζει να στηρίζει τους αθλητές και τις αθλήτριες, στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες προκρίσεις αλλά και όσοι πάνε στο Παρίσι, να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατάλληλα προετοιμασμένοι».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *