Μάνος Δασκαλάκης και Ρούλα Πισπιρίγκου
Μάνος Δασκαλάκης και Ρούλα Πισπιρίγκου

Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: Είχε εμμονή μαζί μου, αυτό ήταν το κίνητρό της

Με την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε στη δίκη πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εμμονή μαζί του και αυτό ήταν το κίνητρό της για να κάνει κακό στα παιδιά της. Ο Μάνος Δασκαλάκης δέχθηκε ερωτήσεις από την υπεράσπιση της πρώην συζύγου του, από την συνεργάτιδα του Αλ. Κούγια, Α. Μπάκα

Υπεράσπιση : Έχετε πει ότι μέχρι το θέμα της Μαλένας ήταν άψογη, πως γίνεται αυτό αφού είχατε συνάψει εξωσυζυγική σχέση;

Μάρτυρας : Άψογη ήταν αφού η κατηγορούμενη δέχθηκε να συνεχίσουμε.

Ο μάρτυρας είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι τώρα είναι «100% σίγουρος που υποστηρίζω την κατηγορία ειδικά αφού άκουσα την απολογία της κατηγορουμένης στο δικαστήριο»

Υπεράσπιση : Ποιο θεωρείτε κίνητρο;

Μάρτυρας : Την εμμονή της

Υπεράσπιση : Εσείς την ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Υπεράσπιση : Εσείς που ψάχνατε τα like δεν ζηλεύατε;

Μάρτυρας : Όχι δεν είναι. Όταν τυχαία τα βλέπεις…

Υπεράσπιση : Είχε εμμονή μαζί σας, αλλά απίστησε με άλλον άντρα;

Μάρτυρας : Για να ζηλέψω το έκανε.

Αναφερόμενος στην εμμονική ζήλεια είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγαινε μαζί του παντού, ενώ για το πένθος της κατηγορούμενης για τη Μαλένα σχολίασε:

«Η κατηγορούμενη έκλαιγε συνέχεια μέσα στο σπίτι, είχε έντονα ξεσπάσματα. Αυτό κράτησε 4-5 μήνες».

Ο Μάνος Δασκαλάκης δέχθηκε επίσης ερωτήσεις, αυτή τη φορά και από την έδρα για το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της έξι μηνών Ίριδας ενώ έγινε και επίδειξη φωτογραφιών από το δωμάτιο των παιδιών.

«Το πανάκι βρέθηκε κοντά στο τρίτο με τέταρτο κάγκελο όπως είναι στη φωτογραφία και η μύτη από το πανάκι προεξείχε πάνω από το στρώμα. Ρωτήσαμε την ιατροδικαστή και μας είπε για το αίμα στο πανάκι ότι ήταν από το βλεννογόνο, είπε ότι ήταν από το πνευμονικό οίδημα» είπε ο μάρτυρας και ήρθε σε αντιδιαστολή με όσα έχει καταθέσει η αδελφή της κατηγορουμένης πως δηλαδή το πανάκι βρέθηκε από την εσωτερική πλευρά του κρεβατιού.

Άψογη μητέρα είπε η Δήμητρα Πισπιρίγκου
Νωρίτερα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδελφή της κατηγορούμενης, η οποία στέκεται δίπλα της, από την πρώτη στιγμή, άρχισε την κατάθεση της, μιλώντας για τη σχέση της με την Ρούλα Πισπιριγκου την οποία χαρακτήρισε «άψογη».

Η μάρτυρας περιέγραψε πως η κατηγορούμενη και ο Μάνος Δασκαλάκης γνωρίστηκαν και είπε πως στην αρχή η σχέση τους ήταν πάρα πολύ καλή και τόνισε πως η σχέση τους εξελίχθηκε πολύ γρήγορα.

«Πολύ γρήγορα πήρε τα πράγματα του από σπίτι της μητέρας του και πήγε και έμειναν μαζί. Δεν μου είχε κάνει καλή εντύπωση στην αρχή. Κάτι δεν μου άρεσε. Ήταν άνθρωπος που δεν έχει φρένο, στην συμπεριφορά, στο χαρακτήρα» είπε σε δικαστές και ενόρκους η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, προσθέτοντας: «Μετά που γεννήθηκε η Τζωρτζίνα ήρθαμε πιο κοντά. Μας φώναξαν σπίτι και μας είπαν πως η Ρούλα είναι έγκυος και πως θα κρατήσουν το παιδί.»

Πρόεδρος: Πως ήταν ως μητέρα;

Μάρτυρας: Ήταν απόλυτα φυσιολογική, υπερπροστατευτική, ήταν άψογη.

Πρόεδρος: Ήσασταν δεμένες με το παιδί; Είχατε υπάρξει μόνη μαζί τους;

Μάρτυρας: Αρκετές φορές και τα τρία παιδιά.

Πρόεδρος : Πως ήταν εγκυμοσύνη στη Μαλένα;

Μάρτυρας: Πάρα πολύ καλή.

Για τη μικρή Μαλένα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε πως ήταν το αγαπημένο «παιδί» της αδελφή της, την φώναζε «μαχήτρια» και τόνισε πως είχε γεννηθεί την ίδια ημέρα και ώρα με τη μητέρα της, ενώ ρωτήθηκε από την πρόεδρο και για την εξωσυζυγική σχέση του Μάνου Δασκαλάκη.

Πρόεδρος : Καλοκαίρι 18. Τι έγινε;

Μάρτυρας : Τότε ο Μάνος έκανε κάποια σεμινάρια να δουλέψει στα καράβια μαζί με πατριό μου. Κάποιος πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου, της είπε είμαι ο άνδρας της γυναίκας που έχει σχέση ο άνδρας σου. Της είπε να μαζέψει τον Μάνο γιατί στέλνει γυμνές φωτογραφίες. Της έστειλε ο Μάνος, δεν ξέρω πως το έμαθε, ένα κατεβατό μήνυμα που της έλεγε όλη την αλήθεια. Του απάντησε έλα σπίτι να μιλήσουμε. Την πήρε τηλέφωνο, έκλαιγε στο τηλέφωνο και της έλεγε θα αυτοκτονήσω, γιατί στο έκανα αυτό αγάπη μου. Μόλις πήγε σπίτι ο Μάνος μίλησαν και της είπε θα πάρεις αυτό το email που έχω φτιάξει και θα αλλάξεις τον κωδικό. Έχουμε οικογένεια, δύο παιδιά.

Πρόεδρος : Πως ήταν η αδελφή σας;

Μάρτυρας : Ήταν απογοητευμένη από το Μάνο.

Πρόεδρος : Σας φάνηκε θυμωμένη;

Μάρτυρας : Σε κάποια ξεσπάσματα.

Πρόεδρος : Συζητήθηκε ξανά αυτό το θέμα;

Μάρτυρας : Όχι

Η μάρτυρας στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ασθένεια της μικρής Μαλένας τον Μάρτιο του 2019 όπου ενημερώθηκαν πως πάσχει από «οξεία λευχαιμία».

Πρόεδρος : Σας ενημερώνει κάποιος από τους δύο, τι είπαν οι γιατροί;

Μάρτυρας : Η Ρούλα ήταν χάλια. Μιλούσαμε με μία κοπέλα που είχε και το είχε περάσει και μας είχε πει να μην αγχωνόμαστε.

Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου περιέγραψε πως η Ρούλα Πισπίριγκου, μαζί με τον Μάνο Δασκαλάκη και τη μικρή Μαλένα, ανέβηκαν στην Αθήνα προκειμένου να νοσηλευτεί το παιδί.

Μάλιστα, περιέγραψε και την επίσκεψη της στο νοσοκομείο και είπε πως η μικρή ήταν «καλά». «Πήγα μέσα, έκατσα, πείραζα την Μαλένα, ήταν καλά. Η Μαλένα ήταν από παιδάκι που δεν έλεγαν το σ, έχω τραβήξει ένα βίντεο, το βλέπω συνέχεια, που της λέω στείλε μου, ένα φιλάκι και μου λέει σου έστειλα ένα «μικουλι», η Μαλένα είχε τρομερή αδυναμία στη μαμά μου και τη Ρούλα» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος :Σας είπε η αδελφή σας ή ο κ.Δασκαλάκης πόσο θα μείνει στο νοσοκομείο;

Μάρτυρας : Δύο μήνες μέσα. Μετά θα πηγαινοερχόταν για κάποιο διάστημα, μπορεί για ένα χρόνο ανά δέκα ημέρες, το μάξιμουν της είχαν πει πως αυτό το πήγαινε-έλα θα κρατήσει πέντε χρόνια. Της είχαν πει ότι μάλλον από Οκτώβριο θα ξεκινήσει το σχολείο. Ήδη δεν είχαν αρκετά χρήματα. Δεν υπήρχε κάποιος να τους βοηθήσει. Η μητέρα του κ. Δασκαλάκη φύλαγε κάποιες γιαγιάδες αυτό δεν γινόταν συνέχεια. Η μαμά μου έπρεπε να συντηρήσει εμένα και πατριό μου.

Πρόεδρος : Συζητήσατε με κατηγορούμενη τι μέλλει γενέσθαι;

Μάρτυρας : Εγώ όχι. Η μαμά μου νομίζω συζήτησε.

Ο θάνατος της Μαλένας

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου περιέγραψε πως πληροφορήθηκε το θάνατο της Μαλένας στις 13 Απριλίου από την αδελφή της και στην αρχή δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί.

«Με παίρνει τηλέφωνο η Ρούλα και μου λέει ότι το παιδί έφυγε και της λέω και εγω, «πήγαινε πιάστο. Δεν κατάλαβα. Έκλαιγε. Μου λέει το παιδί έφυγε. Μου είπε πήγαινε στο θείο, πήγα και είχε πέσει κάτω και έκλαιγε. Μου είπε ότι η Μαλένα έπαθε ανακοπή. Μου κόπηκαν τα πόδια. Του είπα να φύγουμε να πάμε γρήγορα στο χωριό να δω τη μαμά μου. Θυμάμαι τον πατριο μου που μου είπε ευτυχώς ήρθατε γιατί τέςσερις φορές έκανε το γύρο από το σπίτι. Έπαιρνα τη Ρούλα δίνε το σήκωνε, έπαιρνα το Μάνο δεν το σήκωνε. Είχε χάσει το παιδί της, ήταν το αγαπημένο της, όχι το αγαπημένο της, της είχε τεράστια αδυναμία. Το βράδυ Της έλεγε «μαμά είμαι το καλύτερο παιδί του κόσμου;», τουλάχιστον τέσσερις φορές, και εάν δεν της το έλεγε, δεν πήγαινε για ύπνο. Η αδελφή μου, μου είπε ότι η Μαλένα ανασηκώθηκε, έκανα ένα «αα» κάπως έτσι και έπεσε προς τα πίσω…κοιμόταν η Μαλένα και η αδελφή μου. Μου είπε πως έτρεξε, τους έψαχνε στους διαδρόμους τους γιατρούς και πως η μία νοσηλεύτρια τα είχε χάσει και της είπε «δεν θα ενεργοποιηθείς το παιδί μου». Ξέρω ότι ο Μάνος είχε φύγει. Είχε πάει στους θείους τους να ξυριστεί και να κάνει μπάνιο» περιέργαψα η Δήμητρα Πισπιρίγκου στην κατάθεση της.

Πρόεδρος : Πως ήταν καθημερινότητα μέχρι την κηδεία;

Μάρτυρας : Η αδελφή μου ήταν πολύ χάλια. Μεταξύ τους μία χαρά ήταν, πήγαινε της έλεγε σήκω. Ήταν όλη ημέρα με τα ρούχα της Μαλένας αγκαλιά. Η Τζωρτζίνα ήταν στην μαμά του Μάνου.

Πρόεδρος : Πως βιώνει ο καθένας αυτό το τραγικό γεγονός;

Μάρτυρας : Έχω την εικόνα της Ρούλας, στον καναπέ, με μαζεμένα τα γόνατα και μα πηγαίνει μπρος, πίσω και να λέει όλη την ώρα, η Μαλένα θα έκανε τώρα αυτό…Ήμουν μπροστά, της έλεγε ο Μάνος «έλα σήκω» και αισθάνθηκα άσχημα. Τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και μου έλεγε γιατί έκλαιγε μπροστά στο παιδί. Είχε πάει ψυχολόγο 2-3 φορές, φαινόταν ελάχιστα καλύτερα. Μετά από λίγο της είπε η Τζωρτζίνα «βγάλε μαύρα, γίνε και εσύ δυνατή και θα προχωρήσουμε». Άρχισε να συνέρχεται αλλά όχι να ξεχνάει την Μαλένα ποτέ. Της έλεγα να προσπαθήσει να είναι δυνατή διότι υπήρχε ένα παιδί πίσω.

Για τον Μάνο Δασκαλάκη η μάρτυρας περιέγραψε πως ήταν της λογικής «ό, τι φεύγει, φεύγει. Είχαμε μία συζήτηση στο σπίτι τους στο πλαίσιο ότι η Ρούλα έπρεπε να το περιγράψει, ήμουν εγώ και θείος μου και Μάνος ήταν της λογικής, ό, τι φεύγει, φεύγει. Εκείνη την περίοδο η αδελφή μου δεν έδινε καμία σημασία γύρω της. Τον Σεπτέμβριο του 2019 πάλι Μάνος είπε να χωρίσουμε, δεν πάει άλλο»

Πρόεδρος : είπατε πάλι; Πότε είχε τεθεί ξανά;

Μάρτυρας : Εν τη ρίμη του λόγου. Δεν είχε ξανά τεθεί. Το μόνο που είχε τεθεί ήταν το 2018…Τον ρώτησε τι συνέβη δεν της είχε πει ξεκάθαρα.

Πρόεδρος : Υπάρχει κάποια επικοινωνία του κ. Δασκαλάκη, της αδελφή σας, για αιτία θανάτου Μαλένας με γιατρούς;

Μάρτυρας : Θυμάμαι ότι όταν βγήκε η ιατροδικαστική, ήρθε επικοινωνία με κυρία Μπάκα και της είχε πει ότι εδώ γράφει ηπατική ανεπάρκεια θα σας κυνηγήσω. Η αδελφή μου επικοινώνησε με θείο να μιλήσει με ένα οικογενειακό φίλο που είχε γνωστό δικηγόρο. Έγινε αυτή η επικοινωνία για να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Μετά έμαθα ότι μπήκε πραγματογνώμονας κυριος Τσαντίρης. Έλεγαν πως δεν ήξεραν τι είχε συμβεί.

Η μάρτυρας στη συνέχεια άρχισε να αναφέρεται στην Ίριδα, ωστόσο, την έπιασαν τα κλάματα και ζήτησε μία μικρή διακοπή. «Η Τζωρτζίνα ξεκίνησε να ζητάει αδελφάκι. Στην αρχή η Ρούλα ήταν αρνητική αλλά το σκέφτηκε και ήθελε και αυτή. Ο Μάνος ήταν κάθετος πως δεν θέλω άλλο παιδί. Μετά από λίγο καιρό ψυχολόγος σχολείου είπε πως το παιδί συνεχίζει μα έχει επιθυμία και τότε άλλαξε και Μάνος. Στο ταξίδι που έκαναν στην Αθήνα έμεινε έγκυος στην Ίριδα. Παραμονή Πρωτοχρονιάς μου είπε πως είναι έγκυος. Έκανα σαν μωρό παιδί. Της είπα πως θα το βαπτίσω εγώ δεν υπάρχει περίπτωση (κλαίει…)» είπε συγκινημένη η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *