Άδωνις Γεωργιάδης

Στο Κάιρο ο Γεωργιάδης – Τριμερής συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου στην Υγεία

Ολιγοήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τις Πολιτικές Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης, το οποίο πραγματοποιείται στο Κάιρο. Ο κ. Γεωργιάδης ήταν προσκεκλημένος του Αιγύπτιου ομολόγου του και Αναπληρωτή Πρωθυπουργού, Dr. Khaled Abdel Ghaffar.

Ο υπουργός Υγείας, στην ομιλία του στο συνέδριο, αναφέρθηκε στις αλλαγές που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα στον τομέα της υγείας, ενώ υποστήριξε ότι η συνεργασία μεταξύ κρατών μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο σε πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα στην πρόληψη, στην έρευνα και στην υποστήριξη νέων θεραπειών. Μιλώντας για επενδύσεις, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προσφέρεται για επενδύσεις στον χώρο της υγείας. «Είμαστε το 2% του ευρωπαϊκού πληθυσμού και παράγουμε το 12% των φαρμάκων που εξάγει αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε και συμπλήρωσε ότι «στόχος μας είναι να ανεβάσουμε αυτό το ποσοστό προσελκύοντας ακόμα περισσότερες επενδύσεις στο μέλλον».

Αναφερόμενος στους τρόπους συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να συνεργαστούμε και μαζί να καταφέρουμε πολλά. Εμείς από τη μεριά μας έχουμε την εμπειρία, έχουμε τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και τώρα είμαστε στο στάδιο της ψηφιοποίησης των συστημάτων και των εργαλείων που χρησιμοποιούμε στον τομέα της Υγείας. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε όσο περισσότερο μπορούμε την τεχνολογία προκειμένου να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους ασθενείς μας. Σε αυτό τον τομέα θα μπορούσαν οι δυο χώρες να συνεργαστούν για τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της υγείας».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αίγυπτο, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Νέας Διοικητικής Πρωτεύουσας καθώς και το Ελληνικό Νοσοκομείο του Καΐρου, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου. Επίσης, συζήτησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και αναπληρωτή πρωθυπουργό, το ενδεχόμενο μετάβασης αποστολής από την Αίγυπτο στην Ελλάδα και αντίστροφα, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο χωρών. Τέλος, είχε τριμερή συνάντηση με τον Dr. Khaled Abdel Ghaffar και τον υπουργό Υγείας της Κύπρου Μιχάλη Δαμιανό. «Η κοινή προσπάθεια των τριών Υπουργών Υγείας θα μας δώσει την ευκαιρία να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους τρεις λαούς και φίλους μας» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Scroll to Top