Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης/news247.gr

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καεί, δεν θα βγει μπροστά

Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι έχει καεί και δεν θα βγει μπροστά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο πρώην στενότατος συνεργάτης του, και υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά στις ευρωεκλογές του περασμένου καλοκαιριού, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Χωρίς να έχω μιλήσει πρόσφατα με τον Αλέξη Τσίπρα, νομίζω ότι έχει καταλάβει ότι έχει καεί από την πορεία της πολιτικής έκθεσης και δεν θα βγει μπροστά» είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο ONE Channel. «Καταλαβαίνει ότι η προσωπική του εμπλοκή θα ενίσχυε αλλά δεν θα ήταν καταλυτική για να αλλάξει τα πράγματα. Ώριμη σκέψη αυτή. Εκτιμώ ότι δεν θα κάνει κάποια κίνηση. Δεν θα βγει μπροστά, αναμένω όμως αν θα κάνει κάποια δήλωση-σχολιασμό για τα πολύ σοβαρά στον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι «ο τρόπος που έμεινε σιωπηλός αξιοποιήθηκε και εκμεταλλεύτηκε από τον κ. Κασσελάκη, ερμηνεύτηκε ως έμμεση στήριξη, που κατά την άποψή μου δεν ήταν ορθό».

Για την εικόνα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι τα προβλήματα «ήταν μια προϊούσα κατάσταση που υπήρχε, η παρακμή, η στάση της εσωτερικής ζωής στο κόμμα ενώ είχαν αναδειχθεί φαινόμενα μεσσιανισμού για τον ηγέτη. Επομένως θεωρώ ότι είναι σύμπτωμα ο κ. Κασσελάκης και όχι το αίτιο μιας παρακμής».