Την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου πρότεινε στην Ολομέλεια η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, για περιστατικό σε δικαστήριο του Βόλου. Θετικά στην άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας ήταν όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ και την Νέα Αριστερά, ενώ «παρών» ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σημειώνεται ότι η κα Κωνσταντοπούλου τάχθηκε υπέρ της πρότασης αυτής.
Η υπόθεση αφορά σε περιστατικό σε δικαστήριο του Βόλου τον περασμένο Μάιο, όπου η κυρία Κωνσταντοπούλου μετείχε ως συνήγορος υπεράσπισης, με την κατηγορία να σχετίζεται με «διατάραξη δικαστικών συνεδριάσεων κατ’ εξακολούθηση και αθέμιτη επιρροή σε δικαστικούς λειτουργούς».
Ειδικότερα, η υπόθεση εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια δικαστηρίου που έλαβε χώρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο του Βόλου, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να έχει την ιδιότητα της συνηγόρου. Κατά τη δικογραφία, στην κ. Κωνσταντοπούλου προσάπτεται ότι κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ εν μέσω της συνεδρίασης προκειμένου να προκύψει παρέμβαση εναντίον του προέδρου και της εισαγγελέα της έδρας.
«Βρέθηκα στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής και της δικαστικής αρχής του Βόλου. Η λειτουργία της δικαστικής αρχής ήταν αδιανόητη. Μέχρι και ο Άδωνης Γεωργιάδης έχει πει τότε ότι για να γλιτώσουν από εμένα θα φέρουν ακόμα και τις ειδικές δυνάμεις» είχε πει στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, με τον υπουργό Υγείας να περνά τυχαία από το σημείο τη συγκεκριμένη στιγμή και να διευκρινίζει πως επρόκειτο για… κομπλιμέντο.
Στην τοποθέτηση της στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «πολιτική σκοπιμότητα», περιγράφοντας -κατά τις πληροφορίες- την εισαγγελική λειτουργό που κατέθεσε την αναφορά εναντίον της ως πρόσωπο που επηρεάζεται από τοπικό παράγοντα στον Βόλο.