Ομάδα ΔΙΑΣ/Ελληνική Αστυνομία
Ομάδα ΔΙΑΣ/Ελληνική Αστυνομία

Βάρκιζα: Συνελήφθη ηγετικό μέλος διεθνούς σπείρας λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών

Ένας 47χρονος Ιταλός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε διεθνή σπείρα λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών, συνελήφθη στη Βάρκιζα, από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος του αλλοδαπού είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία από την INTERPOL. Ο Ιταλός ήταν ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε ως έδρα τη Λατινική Αμερική.

Η οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και πετύχαινε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα. Ειδικότερα, προμηθευόταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία, που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, στη συνέχεια τις τοποθετούσε σε δεξαμενόπλοιά της και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσε, καταφέρνοντας να εξαπατήσει τους ναυλωτές. Σημειώνεται ότι το παράνομο οικονομικό όφελος της σπείρας ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ, ο Ιταλός έκανε πολυτελή ζωή στην Ελλάδα. Διέμενε με την οικογένειά του σε βίλα στην Βάρη και κυκλοφορούσε με πανάκριβα αυτοκίνητα.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *