Σε μια τοποθέτηση εφ’ όλης της ύλης, για την Ευρώπη, την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, αλλά και για το πολιτικό σύστημα στη χώρα, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας ότι παραμένει πολιτικά ενεργός, αν και δεν διεκδικεί κάποιον ρόλο στην παρούσα συγκυρία.
Ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας, τόνισε πως «η Αριστερά πρέπει να επαναπροσεγγίσει τα οράματα της πολιτικής, να δώσει νόημα στην πολιτική και όχι μόνο στην επικοινωνία και να επαναπατρίσει την έννοια της ασφάλειας».
Η φράση αυτή, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αιχμή κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος, κατά γενική ομολογία, πράττει ακριβώς το αντίθετο, επενδύοντας στην εικόνα και την επικοινωνία, αλλά όχι στην πολιτική.
Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για μια άλλη αναφορά που έκανε, στο τέλος της τοποθέτησης του, όπου σημείωσε πως «η παραγωγή πολιτικής και η επαναπροσέγγιση της πολιτικής, είναι το σημαντικό. Δεν είναι μόνο το ΤΙΚ ΤΟΚ πολιτική».
Αναφέρθηκε, επίσης, να βρει το πολιτικό σύστημα ισορροπία στην Ελλάδα. Όμως, όπως τόνισε, σημασία έχει «η αντιπολίτευση να εμφανίσει ένα αφήγημα και να μπορεί να αντιμετωπίσει την κυβέρνηση. Η εικόνα είναι ο κ. Μητσοτάκης τρέχει μόνος του και κινδυνεύει να βγει δεύτερος. Πρέπει αυτό να το εκμεταλλευτεί η αντιπολίτευση, με πρώτο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να μην έχει απέναντί του έναν κίνδυνο, αλλά έχει απέναντι του το χρονόμετρο. Δηλαδή το ποσοστό που θα λάβει», συμπλήρωσε στη συνέχεια.
«Είμαι ενεργός»
«Είμαι ενεργός πολιτικά, παραμένω βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας, ωστόσο πως «δεν διεκδικώ κάτι περισσότερο, τα έζησα όλα πολύ μικρός. Πρέπει να εμπνεύσουμε τους νέους, να δώσουμε όραμα. Φτιάχνουμε ένα ινστιτούτο με νέους και για την Ελλάδα και για το εξωτερικό».
Ξεκαθάρισε, πάντως, πως παρά το «rebranding» που μελετάει για τον εαυτό του, ήταν κάθετος πως «rebranding στις αξίες που πρεσβεύει δεν θα κάνει. «Να παλεύω για τη Δικαιοσύνη, την Ειρήνη, για τη λιγότερη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την ανάπτυξη για ένα πιο δίκαιο μέλλον».