Ο Όμηρος Τσάπαλος
Ο Όμηρος Τσάπαλος/Facebook

Τσάπαλος: Καμία νέα παράταση στη διασύνδεση των POS

Καμία νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί για τη διασύνδεση των POS, ξεκαθάρισε ο Όμηρος Τσάπαλος εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Τσάπαλος σημείωσε σε δηλώσεις του στα «Παραπολιτικά 90,1», ότι έχουν γίνει 145.000 διασυνδέσεις ενώ ξεπερνούν τα 100.000 ραντεβού που έχει προγραμματιστεί να γίνουν μέχρι τέλος Απριλίου.

Τσάπαλος: Πάνω από 5000 διασυνδέσεις καθημερινά

Όπως εξήγησε, καθημερινά γίνονται πάνω από 5.000 διασυνδέσεις και με αυτό τον ρυθμό, η διασύνδεση αναμένεται να ολοκληρωθεί στο 100%, με μόνη εκκρεμότητα τις 50.000 εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίες οφείλουν να διασυνδεθούν έστω και μια μέρα πριν την έναρξη της λειτουργίας τους.

Το έργο θα ολοκληρωθεί τέλος Απριλίου, ξεκαθάρισε, ενώ τα πρόστιμα μπορούν να ξεκινήσουν από σήμερα για όσους δεν έχουν προμηθευτεί pos και δεν το έχουν εγκαταστήσει και για όσους δεν έχουν ορίσει ραντεβού διασύνδεσης μέσα στον Απρίλιο.

Κογιουμτσής στην ΕΡΤ για τη διασύνδεση POS – ταμειακών

Για το ζήτημα της διασύνδεσης POS και ταμειακών μηχανών μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής στην ΕΡΤ.

“Δεν είμαστε αντίθετοι στο μέτρο. Το έχουμε πει επανειλημμένα εδώ και αρκετά χρόνια”, σημείωσε ο κ. Κογιουμτσής, κάνοντας λόγο και για αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ συνεπών και μη συνεπών επιχειρήσεων.

Μετέφερε ακόμη την ανησυχία που επικρατεί στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο για το ζήτημα των προστίμων, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ένα εύλογο διάστημα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διασύνδεσης.

Με βάση τα μηνύματα που έχουν σταλεί από την ΑΑΔΕ, 136.000 υπόχρεες επιχειρήσεις που δεν έχουν προχωρήσει τη διαδικασία, επισήμανε ο κ. Κογιουμτσής, ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης τάχθηκε ακόμη υπέρ της αύξηση του κατώτατου μισθού, υπογραμμίζοντας όμως ότι παράλληλα χρειάζεται ελάφρυνση των επιχειρήσεων με περιορισμό του μη μισθολογικού κόστους και κατάργηση μνημονιακών φόρων -τέλος επιτηδεύματος και φόρος προκαταβολής.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *