Συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ 19/5
Συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ 19/5/ Twitter

Συναγερμός της αστυνομίας λόγω συγκέντρωσης των οπαδών του ΠΑΟΚ παρά την απαγόρευση -Μία σύλληψη

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη ενόψει του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις Αρχές να προχωρούν σε μία σύλληψη, στο πλαίσιο των προληπτικών ερευνών που διενεργούνται. Ειδικότερα, χθες, Σάββατο 18/05 συνελήφθη υπεύθυνος εγγραφής μελών του ΑΡΗ, ενώ σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία με αφορμή ανάρτηση σε ιστοσελίδα που πρόσκειται στον ΠΑΟΚ, με τη συνδρομή της υποδιεύθυνσης δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για υποκίνηση δια του διαδικτύου σε πράξεις βίας.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας είναι μεγάλη, με ισχυρές δυνάμεις στο κέντρο της πόλης όπου υπενθυμίζεται έχουν απαγορευτεί οι πορείες ενόψει του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πιθανών πορειών από τις 08:00 το πρωί της 19/05/2024 έως τις 20:00 το απόγευμα της ίδια μέρας στις κάτωθι περιοχές:

  • Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου
  • Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου-Νικ. Σκλάβου – Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή – Κούσκουρα – Βογατσικού – Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία-Εθνικής Αμύνης-Αρμενοπούλου,
  • Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και
  • Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020)

Η απόφαση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ελήφθη «δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση συνάθροισης-πορείας α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές».

Πορεία οπαδών ΠΑΟΚ παρά την απαγόρευση

Παρά την απαγόρευση της αστυνομίας, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ναυαρίνου και κατευθύνθηκαν προς το Μακεδονία Παλάς, με την αστυνομία να παρακολουθεί συνεχώς την πορεία τους. Εν όψει του μεγάλου ντέρμπι που θα κρίνει αν θα πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ, οι οπαδοί των ομάδων βρίσκονται σε ένταση, γεγονός που έχει κινητοποιήσει την Αστυνομία.

Η πορεία άρχισε από την πλατεία Ναυαρίνου όπου συγκεντρώθηκαν πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια ξεκίνησαν για το Μακεδονία Παλάς, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα για νίκη επί του Άρη και κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, μετά το Μακεδονία Παλάς οι οπαδοί κατευθύνονται προς το γήπεδο της Τούμπας, όπου και θα παρακολουθήσουν το ντέρμπι με την ελπίδα μετά το τέλος του να βγουν μαζικά στους δρόμους πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ένταση, ωστόσο, σημειώθηκε στην Καμάρα ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην περιοχή. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το Σύνδεσμο της Θύρας 4 βρήκαν μπροστά τους ισχυρό αστυνομικό κλοιό. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν και τότε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν εκτοξεύουν νερά και ύβρεις κατά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Νωρίτερα μεγάλη μάζα των οπαδών του ΠΑΟΚ αποβιβάστηκε από λεωφορείο του ΟΑΣΘ και κατευθύνθηκε προς την Καμάρα. Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ τους απώθησαν και τους είπαν χαρακτηριστικά ότι εάν επιχειρήσουν και πάλι να προσεγγίσουν το σημείο, τότε θα προσαχθούν.