Ο Κωνσταντίνος Τασούλας
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας/Γ.Τ. Προέδρου της Βουλής

Στον Τασούλα η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2022

Υποβλήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έτος 2022 από την πρόεδρο του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου, Σωτηρία Ντούνη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής, η 5η κατά σειρά ετήσια Έκθεση που εκδίδει το Ελεγκτικό Συνέδριο, η οποία υπογράφεται από τον πρόσφατα απελθόντα πρόεδρο, Ι.Δ. Σαρμά, περιλαμβάνει μια σειρά από σύντομες και περιεκτικές μελέτες για τα ελεγκτικά και δικαιοδοτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω ανώτατο δικαστήριο και -ειδικότερα- ευρήματα ελεγκτικών εκθέσεων και αποσπάσματα δικαστικών αποφάσεων, επιλεγμένα ώστε να είναι χρηστικά για κάθε κατηγορία αναγνώστη της Έκθεσης και συγχρόνως αντιπροσωπευτικά των ειδικότερων θεμάτων με τα οποία ασχολήθηκε το δικαστήριο.

Η κυρία Ντούνη ενημέρωσε τον κ. Τασούλα ότι «ανά πενταετία οι περιεχόμενες μελέτες θα συγκεντρώνονται και θα κατηγοριοποιούνται θεματικά, εκδιδόμενες σε έναν τόμο, πιθανόν μόνο ψηφιακά, ώστε έτσι να δίνεται μια πιο συστηματική θεώρηση του έργου που επιτελείται».

Ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε την κυρία Ντούνη για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και επαίνεσε το «ιδιαίτερα σημαντικό έργο του δικαστηρίου και τη συμβολή του στην ορθή δημοσιονομική λειτουργία του κράτους».

Δείτε αναλυτικά την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που παραδόθηκε στον Κωνσταντίνο Τασούλα

 

Τασούλας σε Κύπριους βουλευτές: Αμέριστη η υποστήριξή μας προς τον κυπριακό Ελληνισμό

Την αμέριστη υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων προς τον κυπριακό Ελληνισμό επανέλαβε ο πρόεδρος του σώματος Κώστας Τασούλας υποδεχόμενος πενταμελή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Άμυνας της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Υπογράμμισε μάλιστα «την αφοσίωση της Ελλάδας στον τερματισμό της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο και στην εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Τασούλας επεσήμανε ότι «φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική κατοχή και η προσήλωση της Ελλάδας και της Κύπρου στον στόχο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη».

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε επίσης στον πρόσφατο διορισμό της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, γεγονός που, όπως είπε, «προσανατολίζεται στο μείζον αυτό ζήτημα και θα δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε και το γεγονός της συμπλήρωσης, φέτος, 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την 1η Μαΐου 2004, όταν η Κύπρος έγινε πλήρες κράτος-μέλος της «ευρωπαϊκής οικογένειας». Όπως τόνισε, «το όραμα αυτό ήταν απολύτως συνυφασμένο με την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας, αλλά, κυρίως, με την αξιοποίηση και την καταλυτική συμβολή της ιδιότητάς της ως πλήρες κράτος-μέλος προς επίλυση του εθνικού προβλήματος».

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής αποδέχθηκε πρόσκληση της κυπριακής πλευράς να επισκεφθεί η ελληνική Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων την Κύπρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής και κατοχής, τον προσεχή Ιούνιο και να συμμετάσχει σε ημερίδα με θέμα τη «Γεωπολιτική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου».

Η κυπριακή αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τους κ. Μαρίνο Σιζόπουλο, πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων και τους βουλευτές κ.κ. Γιώργο Κάρουλλα, Βαλεντίνο Φακοντή, Παύλο Μυλωνά και Αλέκο Τρυφωνίδη, ενώ την αντιπροσωπεία συνόδευε η γραμματέας της Επιτροπής Άμυνας κα Όλγα Παλάτου. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής παρέστησαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Στέφανος Γκίκας, καθώς και ο αναπληρωτής Αρχηγός της Διπλωματικής Αποστολής της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νεόφυτος Κωνσταντίνου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *