Στον ανακριτή και στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 9 το πρωί, οι 60 συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη και άλλες συμπλοκές και επεισόδια σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους.
Τα άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία φέρεται να δρούσαν τουλάχιστον επί πέντε χρόνια, από το 2019 μέχρι σήμερα, όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην επαρχία, όπως τον Βόλο και τα Ιωάννινα.
Από τα 64 πλέον άτομα που έχουν συλληφθεί, τα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, έχουν ταυτοποιήσει πολλά από αυτά σε 11-12 περιπτώσεις οπαδικής βίας.
Ωστόσο, ο πολύ σκληρός πυρήνας των χούλιγκαν, ο ηγετικός πυρήνας, ανέρχεται σε περίπου 20 άτομα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πέντε άτομα φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.
Πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο κατά τη σύλληψη του είχε μαζί του το ποσό των 5.000 ευρώ, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν πως ήταν πολύ πιθανό να επιχειρούσε να διαφύγει από την χώρα μας, αντιλαμβανόμενος πως ο κλοιός γύρω από το πρόσωπο του στένευε.
Ο μάνατζερ τράπερ, και ακόμη τρία άτομα, ένα εκ των οποίων είχε συλλφθεί στο παρελθόν για ρατσιστικές επιθέσεις.
Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς οι αστυνομικοί «έδεσαν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης
Οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους, κατάφεραν μέσα την μυστική έρευνα εδώ και τέσσερις μήνες να «δέσουν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μέσα από σημαντικά ευρήματα κυρίως από το σημείο της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ.
Βασικά στοιχεία «έδωσαν» τα βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια «μίλησαν» και διάφορα πολεμοφόδια που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και είχαν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς και από τις τουαλέτες του γηπέδου εκεί όπου είχαν βάλει φωτιά σε ρούχα προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
Παράλληλα, από τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου ταυτοποιήθηκαν πρόσωπα ενώ στο στόχαστρο των ερευνών είχαν μπει και μετακίνησες που είχαν κάνει.
Σε ότι αφορά στην επίθεση έξω από το γήπεδο στου Ρέντη, οι χούλιγκαν έδωσαν το σύνθημα «πάμε τώρα έξω να τους τελειώσουμε, να τους καθαρίσουμε» και στη συνέχεια μοίρασαν τα πολεμοφόδια όπως μπουκάλια, φωτοβολίδες και άλλα, ενώ στιγμές αργότερα ο Γιώργος Λυγγερίδης έπεφτε θανάσιμα τραυματισμένος στο έδαφος από τη ναυτική φωτοβολίδα που είχε καρφωθεί στον μηρό του.