Ο Βασίλης Στίγκας - Πρόεδρος Σπαρτιάτες
Ο Βασίλης Στίγκας - Πρόεδρος Σπαρτιάτες/Facebook

Σπαρτιάτες: Αναμένεται απόφαση του Αρείου Πάγου για πιθανές διώξεις

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα που διενεργείται αυτοπροσώπως από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για το κόμμα «Σπαρτιάτες».

Ο κύκλος της παροχής εξηγήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογικού σώματος από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που εξελέγησαν με τους «Σπαρτιάτες», πλην του προέδρου Βασίλη Στίγκα, ολοκληρώθηκε. Παράλληλα έδωσε εξηγήσεις ως ηθικός αυτουργός σε εξαπάτηση εκλογέων ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσα από τις φυλακές Δομοκού.

Σπαρτιάτες: Εν αναμονή της απόφασης της Εισαγγελέως

Η έρευνα είχε ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα για πρακτικές «μαφίας» στους κόλπους του κόμματος.

Πλέον η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αφού σταθμίσει τα στοιχεία της δικογραφίας και τις εξηγήσεις που έδωσαν οι βουλευτές θα κρίνει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση δίωξης ή εάν θα θέσει τις καταγγελίες Στίγκα στο αρχείο.

Παράλληλα, εκκρεμούν στο Εκλογοδικείο προσφυγές κατά της συμμετοχής του κόμματος των Σπαρτιατών στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023. Η απόφαση του εκλογοδικείου αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες και το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο καθώς τότε αποχωρεί η πρόεδρος του ΣτΕ Ευ.Νίκα λόγω συνταξιοδότησης.

Κασιδιάρης στον Άρειο Πάγο: Η στήριξη στους Σπαρτιάτες ήταν δημόσια

Ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκε ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης της αξιόποινης πράξης της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων.

Η Ηλίας Κασιδιάρης κλήθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί μετά από δημόσιες καταγγελίες του προέδρου του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, για παρασκηνιακές κινήσεις στο κόμμα του που προσομοιάζουν σε πρακτικές Greek Mafia και «Δον Κορλεόνε».

Στις εξηγήσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε πως ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει κόμμα-κέλυφος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι η στήριξη του στο κόμμα των Σπαρτιατών υπήρξε δημόσια και δεν εξαπάτησε κανένα ψηφοφόρο.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Βασίλης Στίγκας κατέθεσε δύο φορές, ενώ, δόθηκαν εξηγήσεις και από τους 11 βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών για την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *