Έλληνες preppers
Έλληνες preppers/facebook

«Preppers»: Οι Έλληνες που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου

Η ομάδα Ελλήνων που ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο ακόμα και για την ολική καταστροφή με ειδική εκπαίδευση και ολόκληρες αποθήκες με εφόδια.

Είναι οι Έλληνες «preppers» και προετοιμάζονται για κάθε πιθανή καταστροφή, κάθε απειλή, ακόμα και για το τέλος του κόσμου.

Η ομάδα των Ελλήνων που έχει εκπαιδευτεί για να επιβιώνει σε κάθε συνθήκη μίλησε για πρώτη φορά στην εκπομπή Αυτοψία και τον Αντώνη Σρόιτερ. Έχουν καταφύγια, αποθήκες με τρόφιμα και φάρμακα και γνωρίζουν πώς να επιβιώνουν στη φύση.

Πυρηνικά καταφύγια και θωρακισμένα σπίτια

Μέλος της ομάδας, όχι και τόσο γνωστής ευρέως, εξηγεί ότι «Ο prepper είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος προετοιμάζεται να ζήσει μια κατάσταση που ξεφεύγει από την κανονική. Prepper είναι ο στρατός, προετοιμάζεται συνέχεια. Prepper είναι ο αθλητής, προετοιμάζεται συνέχεια με την ευρεία έννοια του όρου».

Στην εκπομπή, ο Μιχάλης Καλογεράκης από το Ηράκλειο Κρήτης, έδειξε την προετοιμασία που έχει κάνει στο σπίτι του για να επιβιώσει σε δύσκολες καταστάσεις. «Είμαι έτοιμος για μια καταστροφή εδώ και αρκετά χρόνια, πάνω από 30 χρόνια. Αυτό το σπίτι είναι 30 χρόνια αυτόνομο ενεργειακά, που είναι βασικός παράγοντας για να αντιμετωπίσεις μια καταστροφή», αναφέρει και σχολιάζει ότι κάποιοι τον χαρακτηρίζουν «ψεκασμένο», όμως ο ίδιος πιστεύει ότι είναι καλό να είναι έτοιμος για κάθε είδους καταστροφή.

Γιαυτό εξάλλου έχει δημιουργήσει στο υπόγειο του σπιτιού του ένα αυτοσχέδιο πυρηνικό καταφύγιο με τρόφιμα, νερό και προμήθειες για να επιβιώσει έως δύο χρόνια.

Εξηγεί ότι όλο το σπίτι είναι θωρακισμένο με σίδερο, για να το μετατρέψει σε κλωβό Φαραντέι. «Έτσι αποτρέπουμε οποιουδήποτε είδους ακτινοβολία να περάσει μέσα», περιέγραψε, τονίζοντας ότι το σπίτι αντέχει ακόμα και σε χτύπημα πυραύλου.

Μιλώντας για τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχει ένα καταφύγιο, είπε ότι είναι τα φάρμακα, ο οπλισμός και ένας μετρητής Γκάιγκερ για την ακτινοβολία. Στο υπόγειό του έχει δημιουργήσει και μια δεξαμενή με νερό για δύο χρόνια, ενώ έδειξε και πώς υποστηρίζεται ενεργειακά με φωτοβολταϊκά το επιχείρημά του.

«Έχουμε δοκιμάσει όλες τις σκυλοτρόφες»

Ο μεγαλύτερος φόβος του κυρίου Καλογεράκη, είναι «η ολική καταστροφή, η “τέλεια καταιγίδα”» που είναι το χειρότερο σενάριο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό το επικίνδυνο κομβικό σημείο που μπορεί να αντιμετωπίσει την τέλεια καταιγίδα, να έχεις ταυτόχρονα πυρκαγιές, σεισμούς, κοινωνικές αναταραχές και εισβολή από το εξωτερικό», σημειώνει.

«Το πιο ακραίο σενάριο είναι η περίπτωση πολέμου. Το απευκταίο. Τα πράγματα είναι δύσκολα, βρισκόμαστε ήδη στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λίγοι δεν το γνωρίζουν», σχολίασε ένας άλλος Έλληνας prepper στην κάμερα της εκπομπής. «Είμαι έτοιμος για μια πυρηνική καταστροφή, έχω ετοιμάσει όλο το σπίτι για αυτή τη δουλειά, ιδίως το υπόγειο», αποκάλυψε ο Κρητικός prepper.

Από την Κρήτη μεταφερόμαστε στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, εκεί όπου ένας πρώην στρατιωτικός έχει επίσης δημιουργήσει το δικό του καταφύγιο για να επιβιώσει.

Όπως λέει, έχει εφόδια για έξι μήνες, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Έχουμε δοκιμάσει όλες τις σκυλοτροφές για να δούμε ποια είναι η καλύτερη». Εξήγησε ότι έχει επενδύσει σε ένα καλό sleeping bag, καλά παπούτσια και κάλτσες, ενώ έχει διαμορφώσει για μια καταστροφή και το αυτοκίνητό του.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *