Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης/facebook

Παύλος Μαρινάκης: Η κυβέρνηση, έχει μια ενιαία φωνή και λογική αλήθειας απέναντι στους πολίτες

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος, έδωσε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης.

«Ο πρωθυπουργός κατάφερε με ειλικρίνεια και θάρρος να απαντήσει σε πολλά ζητήματα για τη σύμβαση 717 για τη συνδρομή διαχρονικών παθογενειών με το ανθρώπινο λάθος, στο γιατί δεν υπάρχει συγκάλυψη, γιατί πρέπει να εμπιστευτούμε τη δικαιοσύνη, για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που στην πραγματικότητα η αντιπολίτευση φωνάζει ενώ δεν έκανε τίποτα για να τον αλλάξει και εμείς έχουμε εξομοιώσει τις παραγραφές πολιτών και υπουργών για το γεγονός ότι όλοι όσοι φωνάζουν για κατηγορίες και για συγκάλυψη δεν έχουν το θάρρος να διατυπώσουν μισή κατηγορία για τον οποιοδήποτε» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

«Και για να κάνουμε την αυτοκριτική μας, πέραν των άλλων ζητημάτων που θα συζητήσουμε, έχουμε όλοι μας ευθύνη γιατί ξέρετε τι συνέβη σε όλον αυτόν τον χρόνο; Επειδή ήξεραν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ότι το να απαντήσεις με ένταση, όπως τους αξίζει, όταν μας ακούει ένας συγγενής, μια πονεμένη μάνα, εκμεταλλεύονταν αυτό το φορτισμένο κλίμα, έκαναν επιθέσεις- χαρακτηριστικές και χυδαίες επιθέσεις αυτές του κ. Φάμελλου και της κ. Κωνσταντοπούλου που ξεπέρασαν τον εαυτό τους χθες και όσοι ήταν μαζί με τον κ. Φάμελλο εκεί μπροστά- φώναζαν και έδειχναν συνέχεια του συγγενείς λέγοντας δείτε τους αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό είναι ο ορισμός, η εικόνα της εργαλειοποίησης και πολλά άλλα που έχουν κάνει. Ότι εγώ δεν μπορώ να σου απαντήσω με επιχείρημα γιατί εσύ μου δείχνεις τους συγγενείς των θυμάτων λες και εσύ που μου τους δείχνεις πονάς λίγο περισσότερο απ’ ό,τι εγώ ή ο κάθε πολίτης» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι οι βουλευτές της Ν.Δ. χειροκρότησαν έναν βουλευτή συνάδελφό τους, ο οποίος είπε ότι «δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από οποιαδήποτε ασυλία και είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε, εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη για το οτιδήποτε». «Και όταν μάλιστα εκπροσωπεί ένα κόμμα που εξομοίωσε την παραγραφή ενός υπουργού με έναν πολίτη» σημείωσε.

«Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου τέτοια επιχείρηση να εργαλειοποιηθούν πονεμένοι άνθρωποι να μπουν ως ασπίδα στην πολιτική χυδαιότητα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς» υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης και συμπλήρωσε «αυτό που έγινε χθες ήταν η αρχή. Η αρχή να μην αφήνουμε τίποτα αναπάντητο. Εμείς τι θέλουμε; Δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα και για όλους. Χωρίς αστερίσκους. Αλλά την επόμενη φορά που θα ειπωθεί το οποιοδήποτε ψέμα η αντίδραση θα είναι ακόμη πιο έντονη γιατί το έχουμε χρέος στους ανθρώπους που έχασαν τις οικογένειές τους και σε όλους τους πολίτες».

Επίσης ανέφερε ότι η κατηγορία είναι ότι είχε σπουδή η κυβέρνηση και ακόμη κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε βρεθεί στο σημείο να αλλοιώσει μια συνομιλία για να πείσει τον κόσμο ότι φταίει ο σταθμάρχης.

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη και το δημοσίευμα του Βήματος: «Μπορεί να το ήξερε από πριν»
«Ποιος ο λόγος να το κάνει αυτό ο οποιοσδήποτε, ενώ είχε ομολογήσει ο σταθμάρχης, το έχει μάθει η κοινή γνώμη και οι υπόλοιπες συνομιλίες, όσες είναι, λένε ότι φταίει και αυτός, όχι μόνον αυτός. Και μάλιστα, την μεθεπόμενη μέρα έρχονται όλα τα sites και η δημόσια τηλεόραση και λέει: “Παιδιά, αυτή η συνομιλία δεν αφορά τη μοιραία αμαξοστοιχία”. Αυτά έχουν γίνει ένα χρόνο πριν. Και ανακάλυψε “ΤΟ ΒΗΜΑ” το “μέγα” θέμα. Και ο κ. Ανδρουλάκης που δεν έκανε πρόταση δυσπιστίας για τίποτε από όλα αυτά που έχει πει, βρέθηκε παραμονή 25ης Μαρτίου» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να κάνει πρόταση δυσπιστίας Κυριακή μεσημέρι για ένα συκοφαντικό, για την ακρίβεια παραπλανητικό δημοσίευμα. «Μπορεί να το ήξερε από πριν» σημείωσε.

«Ο κ. Παππάς βγήκε στο ACTION 24 και είπε ότι “ήμασταν σε συνεννόηση”», ντιλάρισμα δηλαδή γι’ αυτούς που μας ακούνε, για να μην μιλάμε «ξύλινα»… ‘Αρα, «ενδεχομένως, να γνωρίζαμε όλοι το δημοσίευμα, για να ρίξουμε την κυβέρνηση» – δικαίωμά τους θεσμικό – δεν τα κατάφεραν, οι πολίτες, στο τέλος της ημέρας, μας κρίνουν όλους» είπε προσθέτοντας ότι επειδή αυτό αποκαλύφθηκε λίγες ώρες πριν την ομιλία του στη βουλή ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε ένα δημοσίευμα που αφορούσε τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Μπρατάκο.

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε «είναι μακρά η ιστορία, πολλές οι περιπτώσεις που αυτό που λέμε “συμφέροντα” προσπαθούν, θέλουν να μην υπάρχουν κυβερνήσεις οι οποίες να είναι ισχυρές, όχι γιατί πρέπει να είναι ισχυρές απλώς για να είναι, έτσι για να έχουμε, ας πούμε, μία ικανοποίηση εμείς, αλλά για να μπορούν να λύνουν προβλήματα του τόπου, για να μην έχουμε ακυβερνησία, να μην ξαναζήσουμε τα χρόνια τα δύσκολα που ζήσαμε των μνημονίων, με τις πάρα πολλές αλλαγές και τα μπρος-πίσω, που στο τέλος φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Αυτό υπάρχει ιστορικά. Το γνωρίζουν, νομίζω, όσοι είναι έμπειροι ειδικά και στην πολιτική και στη δημοσιογραφία. Οι κυβερνήσεις, όμως, κρίνονται, έχουν εμπιστοσύνη, μένουν, κρατάνε, λόγω των πολιτών. Εμείς, λοιπόν, σε αυτούς απευθυνόμαστε».

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαιδρότητας ταυτόχρονα με θεσμικά παραπτώματα.
Επιτέθηκε στον κ. Κασσελάκη λέγοντας ότι το έχει τερματίσει. «Έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαιδρότητας ταυτόχρονα με θεσμικά παραπτώματα. Είναι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από τη μία είναι η συνειδητή υπονόμευση του πολιτεύματος. Γιατί, ξέρετε, τις εκλογές δεν τις κάνει ούτε ο Μαρινάκης, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο εκάστοτε πρωθυπουργός, ούτε κάποιος από όλους εμάς. Τις εκλογές τις κάνουν δικαστές, δικαστικοί αντιπρόσωποι, που έχουν δώσει όρκο, οι οποίοι είναι πολλοί σε κάθε εκλογικό κέντρο. Αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να ακούγονται. Δεν προσβάλουν εμάς, κάνουν λάθος. Προσβάλουν τη δικαιοσύνη, προσβάλουν το δικηγορικό σώμα, προσβάλουν τους ανθρώπους οι οποίοι ψηφίζουν» συμπλήρωσε.

Επανέλαβε ότι επειδή η αντιπολίτευση είχε βάλει «ασπίδα» τον πόνο των ανθρώπων η κυβέρνηση ήταν πολύ πιο αμυντική από όσο θα έπρεπε και άφησε το ψέμα να πάρει διαστάσεις. «Στο ζήτημα των Τεμπών, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που μας έχει πονέσει όσο ελάχιστα ζητήματα, όλους, είναι το ζήτημα που έχουν ακουστεί τα περισσότερα ψέματα, που θυμάμαι εγώ, από την αντιπολίτευση. Δεν έχουν προηγούμενο» υπογράμμισε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *