Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης/facebook

Παύλος Μαρινάκης για ενδοσχολική βία: Θα εξαλείψουμε το πρόβλημα όταν σταματήσουμε να έχουμε θύτες

Για την νέα εθνική στρατηγική αντιμετώπισης του σχολικού bullying που παρουσιάστηκε νωρίτερα μίλησε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Παύλος Μαρινάκης, στο Live News του Mega.

Αρχικά σχολίασε το θέμα της επιστροφής του 39χρονου δράστη της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, τη νύχτα της 1ης Απριλίου, στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς των φυλακών δεν τον δέχονται στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού. «Είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνει καλύτερη συνεννόηση όσων έχουν την ευθύνη για αυτό» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Ως προς την εθνική καμπάνια για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, που παρουσίασε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης σε εκδήλωση στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε:

«Είναι μία πρωτοβουλία που στην πραγματικότητα κάνει δύο πράγματα: το ένα είναι μια πολύ επιθετική ευαισθητοποίηση και το δεύτερο που κάνει είναι να ομαδοποιεί πολιτικές και να κεντρικοποιεί μια διαδικασία. Θα υπάρχει μια κεντρική παρακολούθηση και ενημέρωση των γονέων για την πορεία της καταγγελίας».

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα υπάρχει εκπαίδευση με διπλάσιο αριθμό ψυχολόγων που βρίσκονται σήμερα στα σχολεία. «Στόχος είναι τον Σεπτέμβριο όλο αυτό να έχει μπει σε μια διαδικασία αυτοματοποίησης».

Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο, τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης. Πάνω στο μέτρο αυτό ερωτήθηκε ο κ. Μαρινάκης αν υπάρχει η στόχευση υιοθέτησης μία ατζέντας με πιο δεξιά χαρακτηριστικά. Με τον ίδιο να απαντά «δεν έλυσαν ποτέ κανένα πρόβλημα οι δήθεν πατριώτες, οι οποίοι έφθασαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού».

«Υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν, κυρίως προς την καθημερινότητα του πολιτών», παραδέχθηκε ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε «όμως εμείς προσπαθούμε να πούμε στον κόσμο κάθε μήνας σε σχέση με τον προηγούμενο θα είναι καλύτερος».

Μαρινάκης για Τέμπη: «Φοβούμενοι την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης δεν απαντήσαμε όπως θα έπρεπε»

Στην αμφισβήτηση που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα των πολιτών στην διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ έκανε ένα λάθος. «Φοβούμενοι την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης δεν απαντήσαμε όπως θα έπρεπε», είπε ο ίδιος.

Τέλος, ως προς την παραδοξότητα της υποψηφιότητας του Θοδωρή Ζαγοράκη όπου είναι ευρωβουλευτής της ΝΔ, αλλά την ίδια ώρα θα είναι και υποψήφιος με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης ότι θα έπρεπε ότι για λόγους ηθικής τάξεως να ενημερώνεται το κόμμα που τον ανέδειξε δύο φορές ευρωβουλευτή.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *