Κηδεια Μιχαλη Χαραλαμπιδη
Μιχάλης Χαραλαμπίδης/facebook

Ο Ποντιακός Ελληνισμός αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Σύσσωμος ο Ποντιακός Ελληνισμός, αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πρωτεργάτη της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας, το 1994 από την Ελληνική Βουλή. 

To ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε πρωτοστατήσει, μεταξύ άλλων στην ιστορική αυτή αναγνώριση, δίνοντας έτσι άλλη ώθηση στο διαχρονικό αίτημα των Ποντίων για Παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονίας.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη των απανταχού Ποντίων, για την συμβολή του και την ακούραστη εργασία του πάνω στην αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Σήμερα, Παρασκευή, 29/03, στο Α Νεκροταφείο, τον αποχαιρέτησαν φίλοι του τόσο από το ΠΑΣΟΚ όπως και από όλα τα Ποντιακά Σωματεία, πριν αναχωρήσει για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Αλεξανδρούπολη. 

Ο αποχαιρετισμός του, έγινε με ποντιακά τραγούδια, κεμεντζέ και τυλιγμένος με την ποντιακή σημαία, ενώ γύρω του υπήρχε το τιμητικό άγημα των Ποντίων.

Η οικογένειά του, ζήτησε αντί στεφάνων, στήριξη για την ανοικοδόμηση της μικρής εκκλησίας του χωριού του Μιχάλη Χαραλαμπίδη που κάηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές του Έβρου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *