Το Μέγαρο Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου/Γ.Τ. Πρωθυπουργού

«Ντόμινο» μετά την Ασημακοπούλου: Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. του Εσωτερικών – Αποπέμφθηκε ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ

«Ντόμινο» αποχωρήσεων προκάλεσε η ανακοίνωση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ότι αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, για την υπόθεση των emails των Αποδήμων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, παράλληλα με την έρευνα που έκανε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και το ΥΠΕΣ, το Μαξίμου διενήργησε παράλληλη έρευνα με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ο πρωθυπουργός ήθελε να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για το τι ακριβώς συνέβη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για μια λίστα με emails κάποιων εκλογέων η οποία διέρρευσε ένα χρόνο πριν, στα τέλη Μαΐου 2023 κατά τη θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και δεν έχει καμία σχέση με την πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο.

Μάλιστα η έρευνα του Μαξίμου έφθασε και στα πρόσωπα από τα οποία έγινε η σχετική διαρροή προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ απέκτησε την λίστα μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο στα χέρια του οποίου έφθασε μέσω συνεργάτη του Γ.Γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Υπό αυτά τα δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνα του Μεγάρου Μαξίμου, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου διευκόλυνε την κυβέρνηση με το να αποσύρει την υποψηφιότητά της, ενώ την παραίτησή του έχει υποβάλλει και έχει γίνει ήδη αποδεκτή και ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και η παραίτηση του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Οπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη η εξέλιξη αδικεί την εν γένει παρουσία της Άννας Μισέλ Αημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο και το έργο του Μιχ. Σταυριανουδάκη, αλλά «είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν. Σε εμάς δεν λειτουργούν παραϋπουργεία Δικαιοσύνης, δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και άφηναν αιχμές σχολιάζοντας ακόμη ότι πρόκειται για ενέργειες σε αντίθετη τροχιά «με αυτούς που έχουν δίπλα τους, με πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα αμετάκλητα καταδικασμένους 13-0 από τη Δικαιοσύνη».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *