Ο θανάσης Νέζης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο θανάσης Νέζης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μαξίμου: Αναβαθμίζεται και ο ρόλος του Θανάση Νέζη

Εκ των έσω έγιναν οι αντικαταστάσεις των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μία εσωτερική αναδιάταξη με καθαρούς ρόλους και σαφείς αρμοδιότητες. Μάλιστα ανάμεσα στα πρόσωπα που αναβαθμίστηκαν είναι και ο Θανάσης Νέζης.

Μαξίμου: Αναβαθμίζεται ο Θανάσης Νέζης

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον νέο ΓΓ του πρωθυπουργού Στέλιο Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.

Ο κ. Νέζης βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδόν από την πρώτη μέρα, που ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε τα πρώτα του βήματα στην πολιτική, ενώ στις εκλογές μαζί με τους Γιάννη Μπρατάκο και Παύλο Μαρινάκη ήταν οι άνθρωποι που «έτρεξαν» για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Οι «νέοι άνθρωποι» του Μαξίμου: Αναβαθμισμένος Βορίδης – Νέος γραμματέας ο Κουτνατζής

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τη ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας της κυβέρνησης και του κυβερνητικού έργου αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος διατηρεί και τα καθήκοντα που έχει ήδη. Γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού ορίζεται ο Στέλιος Κουτνατζής.

Στέλιος Κουτνατζής: Ο δικηγόρος που θα έχει διευρυμένο ρόλο στο νομοθετικό έργο μετά την παραίτηση Παπασταύρου

O δικηγόρος και λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Στέλιος Κουτνατζής, είναι κατά πληροφορίες το πρόσωπο που θα αναλάβει διευρυμένο ρόλο για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης μετά την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου

Ο κ. Κουτνατζής ο οποίος είναι γενικός γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, το πρόσωπο, δηλαδή, που επί της ουσίας «τρέχει» όλο το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, είχε αναλάβει και μεταβατικό ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου όταν είχε παραιτηθεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης, μέχρι να τοποθετηθεί στη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ο Γιάννης Μπρατάκος.

Εκτός από τον κ. Κουτνατζή, ο οποίος ανέλαβε και σήμερα τον ρόλο να παρουσιάσει το νομοθετικό έργο στο υπουργικό συμβούλιο, ορισμένες από τις αρμοδιότητες του Σταύρου Παπασταύρου θα αναλάβει, κατά πληροφορίες, και ο υπουργός Επικρατείας και ικανός νομικός Μάκης Βορίδης.

Το βιογραφικό του Στέλιου Κούτνατζη

Ο Στυλιανός-Ιωάννης Γ. Κουτνατζής μετά το πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (με το βαθμό «άριστα») και τον τίτλο LL.M. από το Πανεπιστήμιο Harvard, εκπόνησε στο Τμήμα Νομικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου τη διδακτορική του διατριβή, για την οποία του απονεμήθηκαν η διάκριση «summa cum laude» και το Βραβείο Ernst-Reuter.

Έχει διατελέσει υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών, του Ιδρύματος Ωνάση, του Προγράμματος Fulbright, καθώς και Landon Gammon Fellow της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, όπου και έχει εργασθεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης.

Είναι λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι, επίσης, δικηγόρος, συνιδρυτής των δικηγορικών γραφείων MK legal, καθώς και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και υπεύθυνος Επιστημονικής Γραμματείας του νομικού περιοδικού «Το Σύνταγμα». Από το 2012 έως το 2015 διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομικών. Οι δημοσιεύσεις του, σε ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα, αναφέρονται ιδίως σε θέματα συνταγματικού δικαίου και συνταγματικής θεωρίας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *