Μάριος Ηλιόπουλος - Πρόεδρος ΑΕΚ

Μάριος Ηλιόπουλος: «Δε σκεφτόμαστε να κάνουμε μεταγραφή στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο-Στόχος τα 7 εκατομμύρια ευρώ για τον Ελίασον»

Πολλά, διάφορα και ενδιαφέροντα είπε -όπως αναμενόταν- ο Μάριος Ηλιόπουλος στους δημοσιογράφους, στο γεύμα που τους παρέθεσε στο εστιατόριο της OPAP Arena, «Βυζαντινό». Το παρόν έδωσε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων του Τύπου, από σχεδόν όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, και η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Μία από τις πιο «καυτές» και επίκαιρες ερωτήσεις, φυσικά, που κλήθηκε να απαντήσει ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης, ήταν για τη μεταγραφή αριστερού μπακ. Ωστόσο, ο Μάριος Ηλιόπουλος αποκάλυψε ότι σε χθεσινή (15/01) συνάντησή του με τον Ματίας Αλμέιδα στα Σπάτα, ο Αργεντινός τεχνικός τού είπε ότι δεν θέλει μεταγραφή αριστερού μπακ και η λύση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς τον καλύπτει εκεί! Ο κ. Ηλιόπουλος, ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πάρει ο ίδιος την πρωτοβουλία, αλλά μόνο αν προκύψει κάποια ευκαιρία τύπου Μαρσιάλ.

Από εκεί και πέρα, απάντησε σε ερωτήσεις για μια σειρά από θέματα, μεταξύ των οποίων και ο νόμος Βρούτση, για τον οποίο υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Σε έναν βαθμό έχουν παρθεί κάποια σωστά μέτρα. Να ξέρουμε ποιος μπαίνει στο γήπεδο και να είναι πιστοποιημένος. Αλλά για μια κροτίδα να παίρνεις τέτοιες τιμωρίες, ενώ είμαι υπέρ της προσπάθειας του κράτους για την καταστολή της βίας και για θέμα διαφάνειας, είναι τραγικά απαράδεκτο αυτό το κομμάτι! Η ΑΕΚ είναι σε αυτήν την προσπάθεια ότι θα προσπαθήσουμε και θα μπούμε σε «μάχη», ώστε να αλλάξει αυτός ο νόμος για ένα μπουκαλάκι ή για μια κροτίδα. Ένας λόγος ακόμα, που είναι απαράδεκτος αυτός ο νόμος, που δεν έχει τη διαδικασία να μπορεί να πιστοποιεί για να τιμωρεί. Δεν είναι αυταρχικός, αλλά είναι φασιστικός, με όλη την αγάπη που έχω στον Γιάννη Βρούτση. Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια για την καταστολή της βίας και έβγαλε ένα απαράδεκτο κομμάτι μέσα σε αυτόν τον νόμο. Και αν δεν μπορεί να το στηρίξει, πώς τιμωρεί; Σε φασιστικό κράτος είμαστε;».

Ενδιαφέρον, δε, έχει και το σχόλιό του για τη διαιτησία: «Εκτός από τα τρία ματς, που ξέρουμε ποια είναι, με τελευταίο αυτό με τον Πανσερραϊκό, όπου υπήρχαν κραυγαλέα πέναλτι, που δεν δόθηκαν και φάσεις που αδικηθήκαμε, νομίζω ότι η διαιτησία είναι σε ένα επίπεδο, γιατί 50-50 δεν μπορεί να είναι».

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του Μάριου Ηλιόπουλου:

Για το αν σκέφτεται να παραμείνουν τα κλειδιά στον Αλμέιδα και να στήσει την ομάδα που όλοι ονειρεύονται: «Ο Αλμέιδα προφανώς δεν είναι ένας κοινός προπονητής. Έχει αξίες, πάθος και όχι μόνο ως προπονητής, αλλά και ως άνθρωπος.
Με τον Αλμέιδα οραματιζόμαστε τα ίδια πράγματα. Το ελληνικό πνεύμα βγαίνει με πάθος και πολλές φορές μπορεί να χαθεί ένας αγώνας και να δημιουργούνται σκέψεις στους φιλάθλους. Όμως προχωράμε μπροστά και ίσως αν τον βλέπετε στρεσαρισμένο η δική μου εκτίμηση είναι ότι έρχονται σύντομα τα play offs και θέλει όπως όλοι να κατακτήσουμε έναν ή δύο τίτλους. Το στρες όταν είναι παραγωγικό και σε βάζει σε διαδικασία να γίνεσαι καλύτερος, δεν είναι κακό».

Για τη μεταγραφή του αριστερού μπακ και την καθυστέρηση που έχει υπάρξει: «Όπως το θέτετε το ερώτημα, δεν θα το θέσω στον προπονητή. Ότι ο κόσμος λέει «θες αριστερό μπακ, πάρε αριστερό μπακ». Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους ιθύνοντες. Βεβαίως, η τελική απόφαση είναι δική μου, που θα πατήσω το κουμπί, αλλά η εισήγηση είναι των αρμοδίων. Στην τελευταία συζήτηση, χθες, συζητήσαμε ότι η ομάδα δεν έχει ανάγκη από καμία μεταγραφή.
Όμως, βγαίνουν παίκτες που έχουν ενδιαφέρον. Ένα παράδειγμα είναι του Μαρσιάλ, που προέκυψε τελευταία στιγμή και δεν τον είχαμε στο μυαλό μας. Όταν έχεις πάρα πολλούς παίκτες δημιουργούνται τριβές, «γιατί δεν παίζω εγώ, γιατί δεν παίζεις εσύ» και αντί για ανταγωνιστικότητα και κίνητρο υπάρχει ανάποδο αποτέλεσμα.
Ίσως μια διαφοροποίηση που έγινε στο αριστερό μπακ, γιατί πράγματι υπήρχε συζήτηση πριν από λίγες μέρες και εσωτερικά, είναι η εξαιρετική απόδοση του Γκατσίνοβιτς. Έγινε ένα πείραμα, αντιλαμβάνομαι, που έχει πάρα πολλά να δώσει. Αν βρεθεί κάποιος παίκτης, που είναι ευκαιρία, που αύριο, μεθαύριο δεν θα μπορούμε, είτε αριστερό μπακ είτε σε άλλη θέση και δεν θα δημιουργήσει ντόμινο, θα προχωρήσουμε».

Γκατσίνοβιτς για αριστερό μπακ είπατε, προφανώς είναι ποδοσφαιρική επιλογή. Σχετίζεται με το οικονομικό κομμάτι; «Εδώ έχουμε ξοδέψει τα εκατομμύρια της αρκούδας, θα κολλάγαμε σε 1-2 εκ για ένα μπακ; Δεν έχει νόημα. Αν μου έλεγες να φέρναμε έναν άλλον Γκαρσία ίσως εκεί ναι μπορεί να το σκεφτείς. Εάν βρούμε κάποιον που θεωρήσουμε ότι δεν θα τον ξαναβρούμε σαν ευκαιρία ή θα τον χάσουμε με κίνδυνο θα γίνει συζήτησης χωρίς όμως να θα δημιουργηθεί το ντόμινο που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν. Είδαμε παίκτες πολλούς να παίζουνε σε ίδιες θέσεις που όπως γράψατε δεν έχει λογική. Καμία σχέση λοιπόν το οικονομικό. Αν υπάρχει παίκτης που πρέπει να παρθεί θα παρθεί. Ο Αλμέιδα έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον Γκατσίνοβιτς, έκανε ένα πείραμα που πέτυχε».

Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με το FFP: «Πάντα προσπαθούμε να τηρούμε τους κανόνες αλλά επειδή κάποια στιγμή έρχονται και κάποιες γελοίες προτάσεις, θέλω να σας πω ότι δεν μπορείς να δώσεις κόσμημα της ΑΕΚ και να το ξεπουλήσεις. Είναι ενάντια στην ομάδα, ενάντια στην φιλοσοφία μου. Θα πουλήσουμε παίκτη μόνο με σκοπό να τον αντικαταστήσουμε με καλύτερο και μόνο αν μας πληρώσουν όσο κοστίζει το κόσμημα μας μας. Για τον Γκαρσία μας ήρθε πρόταση την απέρριψα. Όσον αφορά τον Ελίασον, είναι αρκετά τα χρήματα που θα πρέπει να έρθουν για να το δώσουμε. Εμείς έχουμε στόχο τα 7 εκατ. Αν δεν τα δούμε, δεν θα τον πουλήσουμε. Τώρα αν έρθουν και πουν κάνε μια εκτύπωση 5% θα το δούμε… (γέλια)».

Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στη Σούπερ Λιγκ. Υπάρχει σχέδιο ανανέωσης εν όψει καλοκαιριού; «Πρέπει να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας. Υπάρχουν παίκτες σε ηλικία 37 ετών όπως ο Άμραμπατ που έκανε τρομερή χρόνια πέρυσι. Είναι εξαίρεση όμως. Είναι στα σχέδια μας να μειώσουμε τον μέσο όρο, όταν έρθουν παιδιά από την Ακαδημία θα μειωθεί ο μέσος όρος. Όταν έρθουν οι καρποί από την Ακαδημία, θα είμαστε σε μια διαφορετική διαδικασία. Πρέπει να είναι ο κατάλληλος παίκτης με τα κατάλληλα κριτήρια που να τον θέλουν οι ιθύνοντες της ομάδας για να αποκτηθεί κάποιος νεαρός».

Για τον Πινέδα, αν υπάρχουν σκέψεις αναπροσαρμογής συμβολαίου για να φύγουν οι ρήτρες και το άλλο αν θα υπάρξει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου; «Προφανώς, ότι απαιτείται θα γίνει για την Αύξηση. Δεν θα ξεπουλήσουμε παίκτη όμως, είναι ένας παίκτης πολύ κρίσιμος ο Πινέδα, βέβαια ουδείς αναντικατάστατος, θα δοθεί μόνο με τίμημα μεγάλο. Αν έρθουν κοντά στην αξία που κοστίζει αυτό το κόσμημα, μόνο τότε θα δοθεί για να παυθούν παίκτες σε νέες ηλικίες. Όσο για ανανέωση, όταν υπάρχει λογική και από τις δύο πλευρές είναι ανοιχτό να συμβεί. Νούμερα δεν θέλω να πω για τον Πινέδα. Πρέπει να είναι μεγάλο το νούμερο για τον Πινέδα. Δεν θα τον ξεπουλήσουμε. 7 και 8 εκ. είναι ξεπούλημα. Άρα δεν θα τον δώσουμε».

Για τη συνεργασία του με τον Ριμπάλτα και την προοπτική που έχει η συνεργασία: «Ο κύριος Ριμπάλτα ήρθε στην ομάδα μετά από τρεις συζητήσεις που κάναμε. Έχω μεγάλο όραμα και όνειρα για την ΑΕΚ και έχω δείξει ότι δεν κάνω ανεκπλήρωτα όνειρα με τη βοήθεια του Θεού, του Σύμπαντος, της επιμονής, της υπομονής, της προσπάθειας και του πάθους. Σε ένα ελληνικό περιβάλλον ένας άνθρωπος που έρχεται με διαφορετική νοοτροπία, γιατί κακά τα ψέματα στην Ελλάδα οι τρόποι μας είναι λίγο διαφορετικοί.
Για παράδειγμα σε έναν ευρωπαϊκό σύλλογο η θέση του Χαβιέρ είναι απολύτως ενδεδειγμένη και απαραίτητη. Στην ελληνική πραγματικότητα δεν είναι απολύτως απαραίτητη. Προσπαθούμε να συγχρονιστούμε, να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες του, τις γνωριμίες του, τον τρόπο σκέψης του.
Όπως μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε να συγχρονιστεί και η ΑΕΚ, γιατί ακόμα και η ομάδα προσπαθούσε να βρει συχνότητα που τη βρήκε προς τα τέλη του χρόνου που πέρασε. Ενώ είχαμε μια σούπερ ομάδα, αυτή αποκλείστηκε από την Ευρώπη από πολύ μικρού βεληνεκούς αντιπάλους. Το όραμα είναι κοινό και ελπίζω να βρούμε τη συχνότητα, που είναι απολύτως απαραίτητη».

Για τα φαλτσοσφυρίγματα και τι σκέφτεται η ΑΕΚ να κάνει πάνω σε αυτό: «Εκτός από τα τρία ματς που ξέρουμε ποια είναι, με τελευταίο αυτό με τον Πανσερραϊκό, όπου υπήρχαν κραυγαλέα πέναλτι που δεν δόθηκαν και φάσεις που αδικηθήκαμε, νομίζω ότι η διαιτησία είναι σε ένα επίπεδο, γιατί 50-50 δεν μπορεί να είναι.
Τελευταία υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση. Ο καθένας έχει βγάλει συμπεράσματα, αλλά πράγματι υπήρχε μια περίοδος που υπήρχαν αυτά τα φαλτσοσφυρίγματα και σε αυτό χρειαζόμαστε αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια άσχετα από ποια ομάδα υποστηρίζει ο καθένας. Χωρίς τη βοήθεια της σφυρίχτρας μικρές ομάδες έχουν κάνει αποτελέσματα σε έδρες μεγάλων ομάδων. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου και έτσι γινόμαστε καλύτεροι».

Για το αν τον έχει πείσει ο Γκαγκάτσης για την ισονομία: «Στη ζωή πολλές φορές το μυαλό θέλει, αλλά το σώμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Έχεις πυρετό για παράδειγμα και θες να τρέξεις. Δεν μπορείς. Το μυαλό μπορεί να θέλει, λοιπόν, αλλά το σώμα δεν έχει δείξει ότι έχει πετύχει τον σκοπό του».

Για το ότι είχε πει ότι δεν θα ξεχάσει τι είχε γίνει στο περιστατικό Γκαγκάτση-Αλμέιδα και για το ποια η άποψή του για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ μετά και τα όσα έγιναν στο πάρκινγκ της OPAP Arena: «Μετά το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια και μετά την Τούμπα δεν επικοινώνησα μαζί του. Η επικοινωνία έγινε θεσμικά πιο πριν σε καλό κλίμα, το οποίο δεν φέρνει απαραίτητα αποτέλεσμα. Θεωρώ τον κ. Γκαγκάτση έναν έξυπνο άνθρωπο, αλλά είπα ότι το μυαλό μπορεί να θέλει και το σώμα να μη μπορεί.
Δεν συζήτησα μαζί του όσα είχαν γίνει στην Τούμπα με τον Αλμέιδα, δεν το θεώρησα σκόπιμο να γίνει αντιπαράθεση. Δεν σημαίνει ότι το ξέχασα, αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε σε διαδικασία να συζητήσουμε για σοβαρά θέματα, κρατώντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτό, χωρίς να το έχω εκδικητικά, συζητήσαμε σοβαρά θέματα όπως η ελληνική διαιτησία και το ποδόσφαιρο».

Για ποιον λόγο ένας επιτυχημένος άνθρωπος στον τομέα του αποφάσισε να μπει στον χώρο του ποδοσφαίρου ο οποίος είναι γεμάτος λάσπη: «Είναι λυπηρό για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο να λένε υψηλά ιστάμενοι στην Ευρώπη ότι είναι διεφθαρμένο. Ήταν μια επιλογή που ήρθε σε μια στιγμή που δεν σου δίνεται η ευκαιρία κάθε μέρα. Δεν έχεις κάθε μέρα τη δυνατότητα να πάρεις μια ομάδα τόσο μεγάλη, που μικρός υποστήριζες.
Γιατί έχω πει ότι για πολλά χρόνια είχα ουδετεροποιηθεί από το ποδόσφαιρο γιατί ασχολούμουν με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ήταν μια ευκαιρία ζωής. Ούτε κάθε μέρα, βέβαια, συμβαίνει να πάρεις μια χειροβομβίδα στα χέρια σου. Ήταν μια εσωτερική μου ανάγκη. Όπως ένας καταρράκτης έχει υδροηλεκτρική ενέργεια που αν δεν εκμεταλλευτείς χάνεται στη φύση.
Κατέχοντας όλα τα ρεκόρ σε όλα τα βουνά της Ελλάδας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αυτό το πάθος και την αδρεναλίνη ήθελα να τα αξιοποιήσω εκτός από την προσωπική μου ζωή, να τα δώσω σε κάτι σπουδαίο, σε κάτι μεγάλο. Έτσι είναι ο τρόπος που σκέφτομαι. Αυτό το πάθος, την αδρεναλίνη, την αγάπη για τον στόχο, που για μένα είναι σημαντικός.
Με ενδιαφέρουν τα χρήματα, αλλά ως έπαθλο και όχι να είμαι δούλος του χρήματος. Το χρήμα να είναι το μέσο για τους σκοπούς που πρέπει. Η απόφαση αυτή συνδυάστηκε με το πάθος και την αγάπη για να πετύχω κάτι σε μια μεγάλη ιδέα, σε μια μεγάλη ομάδα με ένα όραμα που να φτάσει στο σημείο, ώστε η ΑΕΚ να έχει πολύ μεγάλο όραμα στην Ευρώπη».

Το σχόλιό του για τον Γιάννη Παπαδόπουλο που από την ΑΕΚ πήγε στον Ολυμπιακό: «Οι δημοσιογράφοι είστε το ηθικό δίδαγμα της νεολαίας. Εσείς που είστε δημοσιογράφοι να του πάρετε μια συνέντευξη Τύπου για τα καινούργια του καθήκοντα. Αντί να απαντήσω εγώ, ας απαντήσει μόνος του. Εκτός αν κρύβεται».

Για το πώς σκοπεύει να προστατεύσει την ΑΕΚ στα θέματα της βίας και με τις τιμωρίες: «Τραβάμε αμαρτίες άλλών και για άλλα θέματα. Όχι ότι είναι παρθένες στα ελληνικά γήπεδα. Αλλά είναι άδικο. Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για την καταστολή της βίας. Όμως παίρνοντας κάποια μέτρα δεν είναι απαραίτητο ότι παίρνεις και τα σωστά μέτρα.
Σε έναν βαθμό έχουν παρθεί κάποια σωστά μέτρα. Να ξέρουμε ποιος μπαίνει στο γήπεδο και να είναι πιστοποιημένος. Αλλά για μια κροτίδα να παίρνεις τέτοιες τιμωρίες, ενώ είμαι υπέρ της προσπάθειας του κράτους για την καταστολή της βίας και για θέμα διαφάνειας, είναι τραγικά απαράδεκτο αυτό το κομμάτι! Η ΑΕΚ είναι σε αυτήν την προσπάθεια ότι θα προσπαθήσουμε και θα μπούμε σε ”μάχη”, ώστε να αλλάξει αυτός ο νόμος για ένα μπουκαλάκι ή για μια κροτίδα.
Αν χτυπήσει κάποιος προφανώς είναι διαφορετικά, αλλά διαφορετικά να μπαίνουμε σε τέτοιες τιμωρίες νομίζω ότι δεν είναι κάτι που προσφέρει. Θα κοιτάξουμε άμεσα να κινηθούμε σε αυτό το κομμάτι που είναι παρατράγουδο, ώστε να αλλάξει ο νόμος».

Για το πώς είδε το ελληνικό ποδόσφαιρο από μέσα σε σχέση με αυτό που περίμενε: «Περίμενα ένα περιβάλλον να κάνω μια βουτιά στα ανοιχτά του Μαραθώνα στα 50-60 μέτρα και βρέθηκα στον Ατλαντικό σε 3 χιλιάδες μέτρα βάθος. Αυτό είναι που θα με κάνει να έχω μεγαλύτερο πείσμα, επιμονή και υπομονή. Είναι το challenge. Ήρθε ένας φίλος από τα παλιά σε έναν αγώνα που μου έσπασε ένα ρεκόρ σε ένα βουνό και μου ζήτησε συγγνώμη.
Και του λέω «είσαι τρελός;». Μου λέει είμαστε φίλοι κλπ. Και επειδή είμαστε φίλοι του λέω δεν πρέπει να με κερδίζεις. Τώρα, όμως, μου έκανες το μεγαλύτερο καλό. Γιατί τώρα στον δεύτερο γύρο θα χάσεις κατά κράτος και έτσι έγινε. Έσπασα το καινούργιο ρεκόρ του με μεγάλη διαφορά. Αυτό, λοιπόν, με κάνει να έχω μεγαλύτερο πείσμα, μεγαλύτερη υπομονή και μεγαλύτερη επιμονή».

Για τις τιμωρίες της ΔΕΑΒ και αν υπάρχουν περιθώρια από τις ομάδες να προστατευτούν ώστε να αποφύγουν νέες τιμωρίες από ενδεχόμενες προβοκάτσιες: «Τι θα αλλάξει να αδικηθούν και άλλες ομάδες. Μπορεί να υπάρχει και προβοκάτορας. Να αλλάξει χθες ον νόμος, όχι στο τέλος της σεζόν. Να παίρνετε το νοητό σας ξίφος και να μάχεστε. Από τη στιγμή που υπάρχει είναι άδικο και τρύπιο πλαίσιο που μπορεί να έχει προδότες μέσα, είναι δύσκολη η απάντηση».

Για το αν μπορούν να βρεθούν από τις κάμερες οι υπαίτιοι: «Ζητάμε από την αστυνομία να πιστοποιήσει το άτομο, το τι ακριβώς έγινε και ακόμα δεν το έχουμε. Για αυτόν τον λόγο έχουμε κάνει τις ανάλογες δικαστικές διαδικασίες, διότι είμαστε τιμωρημένοι χωρίς να υπάρχει απόδειξη.
Ένας λόγος ακόμα, που είναι απαράδεκτος αυτός ο νόμος, που δεν έχει τη διαδικασία να μπορεί να πιστοποιεί για να τιμωρεί. Δεν είναι αυταρχικός, αλλά είναι φασιστικός, με όλη την αγάπη που έχω στον Γιάννη Βρούτση. Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια για την καταστολή της βίας και έβγαλε ένα απαράδεκτο κομμάτι μέσα σε αυτόν τον νόμο. Και αν δεν μπορεί να το στηρίξει, πώς τιμωρεί; Σε φασιστικό κράτος είμαστε;».

Για τη φάση που είναι το ΑΕΚ City: «Πολύ σύντομα ξεκινάμε δύο γήπεδα σε πρώτη φάση, τρίτο μετά, προπονητικά, την κερκίδα στο Σεραφείδειο και το ξενοδοχείο. Ξεκινάμε άμεσα με τα γήπεδα και θα γίνουν όσο πιο σύντομα γίνεται. Έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές και μετατίθεται λίγο το ξενοδοχείο που έχει πιο πίσω για να γίνουν κάποιες πισίνες.
Μας πήγε πίσω και η ελληνική γραφειοκρατία. Αλλά είναι πραγματικότητα, θα γίνει, ο λόγος μου είναι συμβόλαιο. Όταν κάνω μια συμφωνία τη γράφω σε ένα χαρτάκι. Γιατί γίνονται οι συμφωνίες κυρίων και το κρατάς για να το θυμάσαι. Να ξέρετε όταν λέω κάτι το κάνω, μέχρι εκεί που μπορούν να φτάσουν τα χέρια, τα πόδια μου και ο σκοπός μου».

Για τον πατέρα του: «Έχω επηρεαστεί περισσότερο από τον πατέρα μου και τις αρχές που μου έχει δώσει η οικογένεια μου. Προφανώς ο καθένας βλέπει τον πατέρα και τη μητέρα του μοναδικούς. Εγώ το λέω και βάζω και τόνο σε αυτό το πράγμα. Θα σας πω και μια ιστορία. Δίνω τα χέρια με τον Μελισσανίδη σε ένα γεύμα. Εν ζωή ακόμα ο πατέρας μου και παίρνω τηλέφωνο να του το ανακοινώσω. Μην με ρωτάτε πότε ακριβώς συνέβη αυτό. Του λέω μπαμπά θέλω να σου ανακοινώσω κάτι. Ο πατέρας μου μέχρι τα 80 ήταν λίγο αντιρρησίας στα επιχειρηματικά μου σχέδια και τα ρίσκα που έπαιρνα. Από τα 80 έως τα 90 δεν μου αρνήθηκε ποτέ τίποτα. Του λέω λοιπόν για την ΑΕΚ και του πέφτει το τηλέφωνο στο πάτωμα.
Μου λέει μην κουνιέσαι και αύριο το πρωί ραντεβού. Μου δημιούργησε άγχος. Προφανώς η απόφαση ήταν δική μου αλλά είχα τεράστια εκτίμηση στον πατέρα μου. Ήρθε λοιπόν την επόμενη μέρα το πρωί και μου λέει βάλε καφέ να πιούμε. Τον ρωτάω τι έγινε και μου απαντά: Ξύπνησα το πρωί και σκέφτηκα ότι πρέπει να πάρεις την ΑΕΚ. Του απαντώ: Πατέρα εδώ σου έπεσε το τηλέφωνο, τώρα μου λες να την πάρω; Μου λέει: Πάρτη, βοήθησε τη νεολαία και προώθησε την αγάπη για τον αθλητισμό. Βοήθησε της Ακαδημίες, να αναπτυχθούν νέα ταλέντα γιατί η χώρα μας πάσχει από υποδομές. Δεν είναι καλύτερο ο Γερμανός ή ο Γάλλος απλώς εμείς δεν έχουμε υποδομές. Ακόμα και τα Ολυμπιακά έργα που έγιναν ξέφτισαν. Μπες με αρχές, με ευ αγωνίζεσθαι και κάνε τη μεγάλη σου προσπάθεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άρα προέχουν οι αρχές που μου έδωσε η οικογένεια μου».

Κύλιση στην κορυφή