Νεότερα για την κατάσταση της υγείας της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλας δίνει το νοσοκομείο «Υγεία» με ιατρικό ανακοινωθέν μετά το εγκεφαλικό που υπέστη χθες (25/09/24) ενώ ήταν επί σκηνής στο Ηρώδειο.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας έχει ως εξής:
«Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας. Παραμένει κλινικά σταθερή. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη.
Οι θεράποντες ιατροί Ηλίας Κ. Πολιτάκης Ηλίας Ανδριανάκης»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρινέλα ΔΕΝ είναι διασωληνωμένη. Τα επόμενα δυο 24ωρα είναι κρίσιμα καθώς οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τον οργανισμό της από το σοκ που υπέστη. Συγκεκριμένα η αγαπημένη τραγουδίστρια έχει υποστεί εγκεφαλικό αιμορραγικό επεισόδιο με εκτεταμένες εγκεφαλικές βλάβες.
Στην περίπτωση της Μαρινέλλας αναφέρθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής της νευροχειρουργικής στο νοσοκομείο «ΙΑΣΩ» νευροχειρουργός, Νικόλαος Μαραθεύτης.
Εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. «Σημαίνει ότι έχει σπάσει κάποιο αγγείο μέσα στον εγκέφαλο και το αίμα από αυτό διαχέεται στο εσωτερικό του εγκεφάλου. Αυτό είναι πολύ κακό γιατί πιέζεται ο εγκέφαλος, δεν λειτουργεί σωστά και δημιουργείται αυτό που λέγεται εγκεφαλικό επεισόδιο. Υπάρχουν περιπτώσεις που πριν το επεισόδιο υπάρχει μία μικρή αιμορραγία ή ο ασθενής έχει μία ζάλη και μπορεί να μην θυμάται που βρίσκεται. Συνήθως αυτό συμβαίνει λίγες ώρες πριν ή λίγα λεπτά πριν το περιστατικό. Όταν κάποιος χάνει τα λόγια του ή δεν έχει καλή ισορροπία έχει αρχίσει ήδη το αιμορραγικό εγκεφαλικό. Επίσης, το μούδιασμα στο πόδι είναι σύμπτωμα».
Επισήμανε ότι το γεγονός πως η Μαρινέλλα συνήλθε στο καμαρίνι της είναι καλό σημάδι. «Η Μαρινέλλα είχε μαζί της τον γιατρό της που εκτίμησε την κατάσταση. Το ότι συνήλθε στο καμαρίνι ήταν ένα καλό σημάδι. Η ηλικία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και δεν είναι υπέρ της καλής πρόγνωσης».
Ο Νικόλαος Μαραθεύτης εξήγησε ότι στη ΜΕΘ που νοσηλεύεται η Μαρινέλλα μπορούν να παρακολουθούν τις ζωτικές της λειτουργίες. «Δεν υπάρχει κάποια ειδική θεραπεία. Εάν το αιμάτωμα είναι μεγάλο πραγματοποιείται χειρουργείο, εάν το αιμάτωμα δεν είναι τόσο μεγάλο το πάμε συντηρητικά και αφήνουμε τον οργανισμό να το απορροφήσει. Εάν απορροφάται το αιμάτωμα, μπορεί να το άτομο να επανέλθει 100%».