Λευκός Οίκος για Ουκρανία: Αναγκαία η στρατιωτική βοήθεια

Να άρουν το βέτο που έχουν βάλει για μη παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία καλεί ο Λευκός Οίκος τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τις ρωσικές επιθέσεις ευρείας κλίμακας.

“Καταδικάζουμε τις βίαιες ρωσικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον ουκρανικών πόλεων και πολιτικών υποδομών”, δήλωσε η Άντριεν Γουάτσον, εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σειρά βομβαρδισμών που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία εναντίον του ουκρανικού ενεργειακού δικτύου μετά την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022. H Ρωσία εκτόξευσε περίπου 90 πυραύλους και 60 καμικάζι ντρόουν εναντίον ενεργειακών υποδομών της χώρας, καταστρέφοντας δεκάδες εγκαταστάσεις και προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

“Είναι αναγκαίο να προμηθεύσουμε την Ουκρανία με επιπλέον συστήματα αναχαίτισης στην αεράμυνα προκειμένου να τους επιτρέψουμε να υπερασπίζονται τον εαυτό τους εναντίον αυτών των επιθέσεων όσο το δυνατόν ταχύτερα. Ζωές διακυβεύονται και κάθε περαιτέρω καθυστέρηση είναι ασυγχώρητη”, σημείωσε επίσης η Άντριαν Γουάτσον. “Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να εγκρίνουν τον επιπλέον προϋπολογισμό για την εθνική ασφάλεια τώρα, ώστε να μπορέσουμε να παράσχουμε αυτόν τον ζωτικής σημασίας εξοπλισμό στην Ουκρανία”, συνέχισε η ίδια.

Μια επιπλέον βοήθεια προς το Κίεβο ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων παραμένει μπλοκαρισμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων εδώ και μήνες από τους Ρεπουμπλικανούς, που αρνούνται να την εξετάσουν.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *