Ο Κώστας Σκρέκας

Κώστας Σκρέκας: Αποκλιμακώνονται σταδιακά οι τιμές των τροφίμων

Τη σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ επεσήμανε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στον ΑNT1, έκανε ξεχωριστή αναφορά τόσο στους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη όσο και στην ανανεωμένη πλατφόρμα e-katanalotis.

Έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται έλεγχοι σε εταιρείες που εμπορεύονται κατεψυγμένα θαλασσινά, ενώ τόνισε ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται και ανακοινώνονται και εισπράττονται.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας, ο πληθωρισμός σταδιακά αποκλιμακώνεται, αλλά υπάρχει δρόμος ακόμη για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει λάβει τέτοια και τόσα μέτρα, αν και η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο, φέρνοντας ως παράδειγμα την τιμή του ελαιόλαδου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις εταιρείες που μειώνουν την ποσότητα των συσκευασιών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πλέον δίπλα στην τιμή του προϊόντος αναγράφεται με μεγάλα γράμματα και η τιμή ανά μονάδα μέτρησης.

Πλατφόρμα e-katanalotis

Τέλος, ο κ. Σκρέκας μίλησε και για την ανανεωμένη πλατφόρμα e-katanalotis, που σε πρώτη φάση θα περιέχει 3.500 κωδικούς από 1.500 σήμερα και σταδιακά θα συμπεριλάβει όλους τους κωδικούς προϊόντων των σούπερ μάρκετ.

Μέσα από τη νέα πλατφόρμα, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, οι καταναλωτές θα μπορούν να φτιάχνουν το δικό τους καλάθι και το σύστημα θα τους εμφανίζει αυτόματα ποιο σούπερ μάρκετ στη γειτονιά τους είναι φθηνότερο για αυτά που θέλουν να αγοράσουν.

Ο κ. Σκρέκας έφερε ως παράδειγμα ελληνικό γάλα που πωλείται 1 ευρώ το λίτρο και υπάρχει στην πλατφόρμα e-katanalotis, τονίζοντας ότι, αν οι καταναλωτές στραφούν σε αυτό το προϊόν, αυτόματα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες που πωλούν ακριβότερα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *