Κώστας Σκανδαλίδης
Κώστας Σκανδαλίδης/Χ

Κώστας Σκανδαλίδης: Όποιος εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να κάνει συμμέτοχο τη βάση του κόμματος

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, το αποτέλεσμα της τρίτης θέσης στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, τις υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές αλλά και για τα περιστατικά των Φωτίου και Αυγενάκη, μίλησε στην ΕΡΤ το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης.

Για την τρίτη θέση που πήρε το κόμμα υπό την ηγεσία του Ν. Ανδρουλάκη στις Ευρωεκλογές, ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε πως «είναι υπόθεση των προοδευτικών δυνάμεων να ανοίξουν αυτή τη συζήτηση και να δώσουν μια πειστική απάντηση», ενώ σημείωσε ότι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδοκιμάστηκε.

«Προγραμματικά ήμαστε καλύτεροι από τους άλλους. Ήμαστε μη τοξικοί. Ήμαστε θεσμικοί και μακριά από τη μεγάλη πόλωση» ανέφερε λέγοντας ότι «χάσαμε λιγότερο από τους άλλους».

Στη συνέχεια, μίλησε για τις επτά, μέχρι στιγμής, υποψηφιότητες καθώς και τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη περί «πασαρέλας προσωπικών φιλοδοξιών» χαρακτηρίζοντας την ως «ατυχή». Όπως υπενθύμισε στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος, στις οποίες συμμετείχε ο Νίκος Ανδρουλάκης, συμμετείχαν εννέα υποψήφιοι.

«Δεν είναι πασαρέλα το ότι κάποιος θέλει να δώσει λύσεις, όπως το εννοεί ο ίδιος. Το ΠΑΣΟΚ έχει στελέχη που θέλουν να προσφέρουν. Αν αυτά τα στελέχη μαζέψουν 300.000 ανθρώπους να ψηφίσουν είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για το ΠΑΣΟΚ».

Πρόσθεσε δε ότι «το κόμμα πρέπει να ανασυνταχθεί για να μπορέσει να επικοινωνήσει ξανά με τη βάση». Σχετικά με τη λειτουργία των οργάνων σχολίασε ότι «δεν ήταν στην καλύτερη τους στιγμή».

Και όπως επισήμανε, όποιος από τους υποψηφίους εκλεγεί θα πρέπει να κάνει συμμέτοχο τη βάση του κόμματος και «όχι να τη στείλει σπίτι του γιατί μόνο έτσι μπορεί να ανασυνταχθεί».

Ερωτηθείς για τον Χάρη Δούκα και το εάν μπορεί να είναι ταυτόχρονα δήμαρχος της Αθήνας και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, εφόσον εκλεγεί, απάντησε ότι «θα δούμε τι θα παρουσιάσει». Επιπλέον, όπως είπε, τυπικά η υποψηφιότητά του δεν είναι ασύμβατη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι ασύμβατος ο Χάρης Δούκας να είναι δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Αναφορικά με τον κ. Ανδρουλάκη σχολίασε ότι έφερε μια νέα γενιά στο προσκήνιο. Μάλιστα, όπως είπε, το ζητούμενο είναι όποιος και να είναι ο αρχηγός το κόμμα να μείνει ενωμένο.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες πρόσθεσε ότι «προς το παρόν έχουμε υποψηφίους και όχι θέσεις». Μιλώντας τέλος για την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι «δεν εννοείται κεντροαριστερά χωρίς ισχυρό ΠΑΣΟΚ» ενώ, όπως τίθεται ζήτημα συγκολλήσεων αλλά πρωτοβουλιών από τη βάση των κομμάτων.

Σχολιάζοντας τέλος την αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη και τις δηλώσεις της κας Φωτίου στη Βουλή ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι είναι κάτι που το θλίβει προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «η κρίση των πολιτικών κομμάτων οδηγεί στο κάθε πέρυσι και καλύτερα».