INSTAGRAM

Κέιτ Μίντλετον: Λάμψη και σπάνια τιάρα στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Γερμανίας

Το Κάστρο του Ουίνδσορ πλημμύρισε από γιορτινή λάμψη το βράδυ της Τετάρτης, καθώς η βασιλική οικογένεια φιλοξένησε τον Γερμανό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τη σύζυγό του, Έλκε Μπούντενμπεντερ. Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα παρέθεσαν ένα εντυπωσιακό επίσημο δείπνο προς τιμήν τους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μεγαλοπρέπειας.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ξεχώρισαν η Κλόντια Σίφερ με τον σύζυγό της, σκηνοθέτη Σερ Μάθιου Βον, αλλά και ο πρώην διεθνής Γερμανός ποδοσφαιριστής Τόμας Χίτζλσπεργκερ.

Στην εντυπωσιακή αίθουσα του Αγίου Γεωργίου παρατέθηκε το επίσημο δείπνο, με 158 κεριά να φωτίζουν το μακρύ τραπέζι και ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο έξι μέτρων να προσθέτει μια ακόμη γιορτινή πινελιά στον χώρο. Τα 152 σερβίτσια είχαν τοποθετηθεί με απόλυτη ακρίβεια, ενώ τα βάζα ήταν στολισμένα με λουλούδια κομμένα στο χέρι από τους κήπους του Κάστρου του Ουίνδσορ και του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας τράβηξε όλα τα βλέμματα με την εκθαμβωτική εμφάνισή της. Επέλεξε μια λαμπερή μπλε δημιουργία της Jenny Packham με ενσωματωμένη αέρινη κάπα, ολοκληρώνοντας το ντύσιμό της με την σπάνια τιάρα Oriental Circlet, ένα κόσμημα-κληρονομιά της βασίλισσας Βικτωρίας με 2.600 διαμάντια και μοτίβα από άνθη λωτού. Η συγκεκριμένη τιάρα είχε αγαπηθεί από τη βασιλομήτορα, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ τη φόρεσε μόνο μία φορά, το 2006.

Στο πλευρό της, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εμφανίστηκε εξίσου κομψός, φορώντας επίσημο φράκο και λευκό παπιγιόν.

Η βασίλισσα Καμίλα έκανε επίσης μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση, επιλέγοντας ένα πράσινο δαντελένιο φόρεμα της Fiona Clare, το οποίο συνδύασε με την περίφημη τιάρα “The Girls of Great Britain and Ireland”, ένα από τα πιο εμβληματικά κοσμήματα της βασιλικής συλλογής, με διαμάντια σε ασήμι και χρυσό.

Το μενού της βραδιάς ήταν ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο. Περιλάμβανε καπνιστή πέστροφα με καραβίδες και αβγά ορτυκιού, πέρδικα σε ζύμη με εποχιακά λαχανικά, καθώς και φρέσκα χόρτα. Τα πιάτα συνοδεύτηκαν από το αγγλικό αφρώδες κρασί Cuvee Reynolds Stone 2010 και το κόκκινο Chateau La Fleur-Petrus Pomerol 1995. Για το φινάλε, οι καλεσμένοι δοκίμασαν κοκτέιλ με άρωμα σοκολάτας και μπράντι κερασιού, ολοκληρώνοντας την πολυτελή γαστρονομική εμπειρία.

Κύλιση στην κορυφή