ΚΕΕΕ - Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας
ΚΕΕΕ - Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας

ΚΕΕΕ: Ανάγκη για άμεση μείωση των προμηθειών από τις τράπεζες

Την ελαχιστοποίηση των τραπεζικών προμηθειών ζητεί, μεταξύ άλλων, η ΚΕΕΕ (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας), με επιστολή την οποία κατέθεσε στον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη.

Όπως αναφέρεται την επιστολή, η ΚΕΕΕ ζητεί άμεση μείωση του κόστους των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών των επιχειρήσεων, για τις οποίες οι εμπορικές τράπεζες χρεώνουν υπέρμετρα για υπηρεσίες οι οποίες θα μπορούσαν να παρέχονται άνευ αντιτίμου ή με μικρό/συμβολικό τίμημα.

ΚΕΕΕ: Θετική εξέλιξη ο περιορισμός των μετρητών

Η ΚΕΕΕ θεωρεί ότι ο περιορισμός της χρήσης μετρητών αποτελεί αναμφίβολα μία θετική εξέλιξη για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Ωστόσο, ένα ζήτημα που προβληματίζει ολοένα και συχνότερα τις χιλιάδες επιχειρήσεις – μέλη της ΚΕΕΕ, είναι η επιβάρυνση αρκετών από αυτές τις συναλλαγές με τραπεζικές κρατήσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις κρίνονται υπερβολικές, για παράδειγμα κατά την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών με τη χρήση POS.

«Ζητάμε να επανεξεταστεί το ύψος των τραπεζικών προμηθειών, ιδιαίτερα να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση των αγορών που γίνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω POS, με την πρόβλεψη ενιαίου ύψους κράτησης για τις ΜμΕ, αλλά και να καταργηθούν πλήρως οι εναπομείνασες τραπεζικές προμήθειες στο πλαίσιο οποιασδήποτε συναλλαγής προς υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου τομέα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Ιωάννης Μασούτης.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *