Θάνατος 13χρονης από χτύπημα κεραυνού
Θάνατος 13χρονης από χτύπημα κεραυνού

Καιρός: «Καμπανάκι» μετεωρολόγων για βροχές και καταιγίδες – 19 περιοχές στο «μάτι» του κυκλώνα

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν σήμερα (Πέμπτη 4/7) την χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων. Μάλιστα, έχει επικαιροποιηθεί το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας σε αρκετές περιοχές θα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Όπως λένε οι μετεωρολόγοι το σκηνικό από αύριο, Παρασκευή (5/7) θα φτιάξει με τον υδράργυρο να ανεβαίνει, ωστόσο η σημερινή ημέρα θέλει προσοχή.

Τάσος Αρνιακός: Ισχυρά φαινόμενα την Πέμπτη – Στο επίκεντρο η Αττική

Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποίησε για μια πρόσκαιρη κακοκαιρία με ισχυρά τοπικά φαινόμενα.

Αυτή τη στιγμή βροχές και καταιγίδες πλήττουν κυρίως τη Σιθωνία και το Άγιο Όρος, δηλαδή τα δύο πόδια της Χαλκιδικής. Φαινόμενα έχουμε και στον Στρυμονικό Κόλπο, στην Καβάλα, στην Δράμα, στην Ξάνθη και τις Σποράδες.

Σιγά σιγά αυτά τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την Θράκη, αλλά και δυτικότερα στη Θεσσαλία. Από το μεσημέρι και μετά θα κατηφορίσουν κάτω από την Λάρισα οπότε περιμένουμε φαινόμενα ισχυρά στην Φθιώτιδα, την Φωκίδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Κορινθία, αλλά και την Αργολίδα, τη Λακωνία, τόνισε στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος.