Σουηδία Καλοκαίρι
Σουηδία Καλοκαίρι/facebook

Η Σουηδία γνώρισε την πιο πρώιμη αρχή του καλοκαιριού που έχει ποτέ καταγραφεί

Η Σουηδία γνώρισε την «πιο πρώιμη αρχή του καλοκαιριού που έχει ποτέ καταγραφεί, με θερμοκρασίες άνω των 10 βαθμών Κελσίου για 5 συναπτές ημέρες, σε τρεις πόλεις, στο νότιο τμήμα της χώρας», ανακοίνωσε σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

«Ένα μετεωρολογικό ρεκόρ στη Σουηδία καταρρίφθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου του 2024. Κάθε ημέρα, από την 6η έως τη 10η Απριλίου, η μέση θερμοκρασία καθημερινά ήταν τουλάχιστον 10 βαθμοί στους σταθμούς του Μάλμε, του Κρίστιανσταντ και του Κάρλσχαμν», αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία στον ιστότοπό της.

«Οι συνθήκες για ένα μετεωρολογικό καλοκαίρι έχουν επομένως πληρωθεί σε αυτούς τους τρεις σταθμούς», διευκρίνισε η υπηρεσία.

«Έναρξη του πιο πρόωρου μετεωρολογικού καλοκαιριού που έχει ποτέ παρατηρηθεί στη Σουηδία»

«Πρόκειται για την έναρξη του πιο πρόωρου μετεωρολογικού καλοκαιριού που έχει ποτέ παρατηρηθεί στη Σουηδία από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στατιστικών στοιχείων, στα τέλη του 19ου αιώνα», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί πριν από έναν και πλέον αιώνα, το 1906, όταν το καλοκαίρι είχε επισήμως ξεκινήσει τη 10η Απριλίου.

«Αναπόφευκτα, δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται, η πιθανότητα το καλοκαίρι να φθάνει όλο και νωρίτερα αυξάνεται», υπογραμμίζει η σουηδική μετεωρολογική υπηρεσία.

Παρά την επίσημη άφιξη του καλοκαιριού στο νότιο τμήμα της χώρας, κρύο αναμένεται να επικρατήσει σε ένα μεγάλο τμήμα της Σουηδίας έως την επόμενη εβδομάδα με θερμοκρασίες μικρότερες των 10 βαθμών Κελσίου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *