Κέιτ Μίντλετον
Κέιτ Μίντλετον/X

Γιατί η Κέιτ Μίντλετον αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι πάσχει από καρκίνο

Η σοκαριστική αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον για τη διάγνωσή της με καρκίνο πριν από 10 ημέρες, έγινε εσπευσμένα για να αποφευχθεί πιθανή διαρροή στον Τύπο.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της στις 22 Μαρτίου η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε «προληπτική χημειοθεραπεία». Γιατί όμως επέλεξε τη συγκεκριμένη ημερομηνία;

 

Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι πίστευαν πως η Κέιτ Μίντλετον αποφάσισε να μιλήσει για τη μάχη της με τον καρκίνο γιατί δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Εξάλλου, η πρώτη ανακοίνωση του παλατιού του Κένσινγκτον τον Ιανουάριο, ανέφερε πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας «υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα» και πως «θα επέστρεφε στα καθήκοντά της περίπου το Πάσχα». Η Κέιτ όμως δεν θα εμφανιζόταν, κι αυτό θα οδηγούσε σε νέες θεωρίες συνωμοσίας για την «εξαφάνισή» της.

Η διαρροή που οδήγησε το Παλάτι να σπεύσει να δημοσιεύσει το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον

Ωστόσο, καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην Daily Mail πως η χρονική στιγμή του βίντεο δεν είχε να κάνει με τις εικασίες που θα προέκυπταν από την απουσία της από την εκκλησία το πρωί της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών, αλλά, αντίθετα, επειδή κάποιος γνώριζε την κατάσταση της υγείας της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η πηγή στην Daily Mail, το παλάτι του Κένσινγκτον είχε ενημερωθεί πως κάποιος γνώριζε για τη διάγνωση της Κέιτ, κάτι που δεν άφηνε άλλη επιλογή από το να βιαστούν να δημοσιοποιήσουν την κατάστασή της.

Δεν είναι σαφές, ωστόσο, εάν η διαρροή προήλθε από το εσωτερικό της κλινικής στην οποία χειρουργήθηκε η Κέιτ Μίντλετον ή από αλλού.

To ειλικρινές και συγκινητικό βίντεο της Κέιτ για τη διάγνωσή της
Μετά από εβδομάδες εικασιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την υγεία της, η πριγκίπισσα της Ουαλίας δημοσιοποίησε το βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, επιβεβαιώνοντας πως υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία για καρκίνο.

Η 42χρονη πριγκίπισσα μίλησε για το «τεράστιο σοκ» μετά τις εξετάσεις που εντόπισαν καρκίνο μετά την εγχείρησή της στην κοιλιά και για τους «απίστευτα δύσκολους δύο μήνες» που βίωσε η οικογένειά της, με τη φωνή της να σπάει από τη συγκίνηση κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια του βίντεο.

Η μορφή του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά η πριγκίπισσα της Ουαλίας ξεκίνησε «προληπτική χημειοθεραπεία» στα τέλη Φεβρουαρίου και λέγεται ότι έχει θετική στάση για την ανάρρωσή της και είναι σε καλή διάθεση, περιγράφοντας ότι «νιώθει καλά και κάθε μέρα πιο δυνατή».

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ έχουν επικεντρωθεί στα παιδιά τους, αφιερώνοντας χρόνο για να μοιραστούν μαζί τους με ευαισθησία την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας, με τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις.

Περήφανος ο Κάρολος για τη νύφη του

Ο βασιλιάς, που διαγνώστηκε επίσης με καρκίνο τον Φεβρουάριο, λέγεται ότι είναι «περήφανος» για την «αγαπημένη» του νύφη και το «θάρρος» της να μιλήσει για τη διάγνωση και τη θεραπεία της και παραμένουν σε στενή επαφή τις τελευταίες εβδομάδες.

Η βασίλισσα Καμίλα δήλωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι «ενθουσιασμένη» με όλη αυτή την υποστήριξη του κοινού.

Ενώ ο βασιλιάς Κάρολος έκανε ένα διάλειμμα από τα δημόσια καθήκοντά του καθώς συνεχίζει να υποβάλλεται στη θεραπεία του, εξακολουθεί να εκτελεί επίσημα καθήκοντα από το Παλάτι.

Στο πλευρό της Κέιτ ο Γουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αναμένεται να επανέλθει στα δημόσια καθήκοντά του αφού τα παιδιά του επιστρέψουν στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Συνεχίζει να ισορροπεί ανάμεσα στη στήριξη της Κέιτ Μίντλετον και της οικογένειάς του και στα επίσημα καθήκοντά του, όπως έκανε και μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο η πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Δεν είναι γνωστό πόσο θα διαρκέσει η θεραπεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας, αλλά είναι κατανοητό πως μπορεί να επιθυμεί να δώσει το «παρών» σε εκδηλώσεις όποτε και όταν αισθάνεται ικανή, ακολουθώντας πάντα με τις ιατρικές συμβουλές.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *