Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τζο Μπάιντεν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τζο Μπάιντεν/Twitter POTUS

Γιατί δεν θα παρευρεθεί στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε πως επειδή οι ημερομηνίες των προγραμμάτων των δύο ηγετών δεν συνδυάζονται δεν θα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ουάσιγκτον για συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, επ’ ευκαιρία της εκδήλωσης στο Λευκό Οίκο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κηρύξει την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, ως Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Όπως εξήγησε ο Παύλος Μαρινάκης, «ούτως ή άλλως δεν είθισται να πηγαίνει (σ.σ. ο Έλληνας πρωθυπουργός) σε αυτή την εκδήλωση, ωστόσο, φέτος έγινε μια προσπάθεια. Αλλά επειδή οι ημερομηνίες δεν συνδυάζονται, δεδομένου ότι την επόμενη Παρασκευή, 5 Απριλίου, αρχίζει το συνέδριο της ΝΔ και έχει την εναρκτήρια ομιλία του ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, τελικά δεν κατέστη εφικτό να παραβρεθεί σε αυτή την γιορτή», προσθέτοντας, πάντως, ότι «είναι δεδομένο ότι οι σχέσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι στο καλύτερο επίπεδο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, είχε πρόσφατα δηλώσει ότι ο κ. Μητσοτάκης στις 4 Απριλίου θα βρισκόταν στο Οβάλ Γραφείο και θα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Κυβερνητικές πηγές πάντως εξαρχής διευκρίνιζαν ότι η επίσκεψη αυτή δεν είχε κλειδώσει, λέγοντας πως: «Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία».

Μετά τον Απρίλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης Λευκό Οίκο

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δεν ακυρώνεται, αλλά μετατίθεται μετά τον Απρίλιο, κατά πάσα πιθανότητα πριν από τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προγραμματιστεί να επισκεφθεί τις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, αλλά το ταξίδι αναβλήθηκε καθώς προσβλήθηκε από Η1Ν1.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *