Ο Κασσελάκης στον Εύοσμο
Κασσελάκης/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εργαζόμενοι «Αυγής» στον Κασσελάκη: «Δεν ήρθες ποτέ να μας δεις, μας έκλεισες από την Αμερική»

Η αναστολή του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγής» δεν σημαίνει απολύσεις, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους του μέσου ενημέρωσης έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν σαφείς και άφησαν υπονοούμενα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για το «κλείσιμο» του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγή», κάτι που ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε, εξηγώντας παράλληλα πως «είμαστε εδώ για να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε».

«Σου ζητήσαμε να έρθεις να μας βρεις από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκες. Έχεις έρθει στην Αυγή και στο Κόκκινο μόνο για συνέντευξη. Πήρες μία απόφαση για κλείσιμο του καθημερινού από την Αμερική. Δεν έχεις έρθει να ακούσεις τους εργαζόμενους, να τους συναντήσεις και να ακούσεις τα προβλήματα της εφημερίδας. Μέχρι και σήμερα που μιλάμε δεν έχει έρθει ένας από εσάς να μας εξηγήσει την απόφαση για κλείσιμο. Είμαστε πάρα πολύ δυσαρεστημένοι. Είναι το πρώτο μήνυμα που έλαβες όταν εκλέχτηκες. Έχουμε Ιούλιο του 2024 και δεν έχεις έρθει να βρεθείς μαζί μας. Δεν έχουμε μιλήσει για τα προβλήματα ποτέ. Σε έχουμε καλέσει», του είπαν εργαζόμενοι της εφημερίδας.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Η αναστολή της εκτύπωσης του έντυπου φύλλου δεν σημαίνει ότι θα απολυθεί κάποιος».

Ένας από τους εργαζόμενους παρενέβη λέγοντας: «Η αναστολή δεν θα περάσει. Μας έχει απέναντι. Το ποσοστό που πήρατε οφείλεται και στην Αυγή και στο Κόκκινο», με τον Στέφανο Κασσελάκη να λέει: «Αν υπάρχουν πόροι να συνεχίσουμε το καθημερινό, μακάρι να συνεχίσουμε. Για το θέμα των εργαζομένων θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το λύσουμε. Ούτε στην Κουμουνδούρου έχουν φτάσει χρήματα. Δεν την κλείνω εγώ την Αυγή. Εσύ πιστεύεις ότι ψυχικά δεν είμαι μαζί σας; Έλα να μιλήσουμε να το δεις στην πράξη».

Έπειτα ο εργαζόμενος του είπε: «Έλα να κουβεντιάσουμε. Γιατί δεν ήρθες ποτά να κουβεντιάσουμε; Είμαι 20 χρόνια στην Αυγή, όσες φορές κι αν έχει συζητηθεί, δεν έχει παρθεί ποτέ το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου μιας τέτοιας εφημερίδας με το να λοιδορείται ότι πουλάει 400 φύλλα που είναι ψευδές, με το να λοιδορείται για τα οικονομικά της προβλήματα. Το δικό σας κόμμα το έχουν στηρίξει όλοι οι εργαζόμενοι. Και η ΑΥΓΗ και το Κόκκινο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν συζήτησε ποτέ μαζί τους: «Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα να πληρώνουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Mea culpa αν δεν είχαμε συζήτηση πριν. Αυτό είναι λάθος μου».