Ο Νικόλας Φαραντούρης
Ο Νικόλας Φαραντούρης/Facebook

Επιμένει ο Φαραντούρης: «Έχω επίγνωση όσων λέω και πράττω»

Για τη δήλωσή του ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση» που προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων, τοποθετήθηκε ο Νίκος Φαραντούρης. «Έχω επίγνωση των όσων λέω και πράττω στον δημόσιο βίο» τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν νιώθω “αδειασμένος“, νιώθω ενισχυμένος απέναντι στην κοινωνία» απάντησε όταν ρωτήθηκε αν έχει μετανιώσει ή αν έχει ενοχληθεί από δηλώσεις στελεχών του κόμματός του.

«Δεν έχω καταλάβει πού διαφωνούμε» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και συνέχισε: «Όταν η εισαγγελική έρευνα προάγει την αλήθεια ή φέρνει στο φως ζητήματα που αφορούν σε σκάνδαλα και εγκλήματα δεν δημιουργούνται πολιτικές εξελίξεις;». Πρόσθεσε δε ότι «η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει εισαγγελείς από όλα τα κράτη- μέλη, που όταν διαλευκάνουν υποθέσεις προχωρούν την έρευνά τους και εκθέτουν κυβερνήσεις που παρακωλύουν το έργο τους».

«Στον Σαρκοζί πέρασαν βραχιολάκι από την έρευνα της εισαγγελίας», είπε και πρόσθεσε: «Σας περνάει από το μυαλό ότι ο Άρειος Πάγος μπορεί να κάνει λάθος; Αυτό λέμε μπορεί να κάνει λάθος. Οι Ευρωπαίοι δικαστές συμπλέκουν και συνεργάζονται με τους εθνικούς εισαγγελείς. Αμφότεροι όταν διερευνούν σκάνδαλα και διαφωτίζουν πτυχές που συσκοτίζονται, μπορούν να οδηγήσουν σε εξελίξεις και παραιτήσεις της κυβέρνησης».

Ακολούθως επεσήμανε ότι «βεβαίως ο λαός αποφασίζει» και επανέλαβε ότι είναι «ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα».

Συνεχίζοντας ο κ. Φαραντούρης και κληθείς να διευκρινίσει τη δήλωσή του τόνισε ότι «η ευρωπαϊκή εισαγγελία είναι θεσμικό όργανο που συμμετέχουν εισαγγελείς από όλα τα κράτη. Αν η έρευνα είτε του ευρωπαϊκού είτε του εθνικού εισαγγελέα οδηγήσει σε αποκαλύψεις που οδηγούν σε απονομιμοποίηση οποιαδήποτε κυβέρνηση, η λαϊκή ετυμηγορία είναι η αρμόδια».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *