Ενδοοικογενειακή Βία
Ενδοοικογενειακή Βία/facebook

Ενδοοικογενειακή βία: «Safe houses» σε όλη τη χώρα και αξιολόγηση της διαχείρισης των περιστατικών

«Safe houses» στην περιφέρεια κάθε αστυνομικής διεύθυνσης έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, ενώ πλέον υπάρχει και η δυνατότητα αξιολόγησης της διαχείρισης περιστατικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως ”safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειάς τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία».

«Οι χώροι αυτοί φυλάσσονται από την Ελληνική Αστυνομία ενώ, σε συνεργασία με τις δομές του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και άλλους κρατικούς και μη κρατικούς κοινωνικούς φορείς, θα παρέχεται στα θύματα κάθε αναγκαία υποστήριξη. Η μεταφορά των θυμάτων στα “safe houses” θα πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Επιπλέον, ενημερώνουμε τους πολίτες για τη νέα δυνατότητα αξιολόγησης της διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας μέσω συγκεκριμένης φόρμας.

Τα θύματα ενθαρρύνονται να συμπληρώνουν τη σχετική φόρμα που είναι διαθέσιμη στα αστυνομικά τμήματα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στον σύνδεσμο εδώ» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *