Ο Γιώργος Τσίπρας
Ο Γιώργος Τσίπρας/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είπα, ξείπα και ξαναείπα» από τον Γιώργο Τσίπρα

Σε διαστρέβλωση των δηλώσεών του, μοντάζ και τρολ και του διαδικτύου απέδωσε σήμερα ο Γιώργος Τσίπρας τις δηλώσεις του πως τις ζημιές και τους βανδαλισμούς που πιθανόν να κάνουν μαθητές, θα πρέπει να πληρώνουν να τις πληρώνουμε όλοι.

Μιλώντας σήμερα στο Mega ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ερωτηθείς για τις δηλώσεις του είπε πως «αυτό που δημοσιεύτηκε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είπα. Είπα πως είναι λάθος να πληρώνει ο γονιός τα πάντα, και ό,τι κάνει το παιδί του. Είναι μοντάζ αυτό που μεταδόθηκε από κάποια μέσα».

Ωστόσο οι παρουσιαστές της εκπομπής Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Ανθή Βούλγαρη έδειξαν το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα το πρωί της Τετάρτης που επιβεβαιώνουν ότι είχε πει ακριβώς τα ίδια.

Στην ερώτηση των παρουσιαστών του Action 24 Γιώργου Κακούση και της Άννας Λιβαθυνού, «όταν το παιδί μου σπάει τρία τζάμια και δύο θρανία, είναι σωστό να είμαι υποχρεωμένος να το πληρώνω εγώ ο γονιός;» o υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αυτό. Μέχρι τώρα ποιος τα πλήρωνε; Nα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε όλοι μας. Αυτή η αντίληψη περί ατομικής ευθύνης, δεν πρόκειται να λύσει απολύτως τίποτα. Τις καλύπτει η ελληνική κοινωνία και το κράτος. Αυτό είναι το σωστό να γίνει».

«Υπάρχει νομοθεσία που επιτρέπει και ποινές διοικητικές μέσα στο σχολείο και μπορεί να υπάρχει ποινικό αδίκημα και να πληρώσει αυτός που πρέπει να πληρώσει. Είναι λάθος να καλείται ο γονιός να πληρώσει τις ζημιές που προκαλεί το παιδί του. Πρέπει όσο το δυνατόν αυτά τα ζητήματα να επιλύονται εντός της σχολικής κοινότητας. Το πράγμα πάει στις καταλήψεις, οι οποίες είναι μια μορφή αγώνα. Αρχίζουν και απειλούν γονείς ότι τις καταλήψεις και τις ζημιές των παιδιών τους, θα τις πληρώσουν οι γονείς τους. υπάρχει μία υποκρισία: αν εξαιρέσει κανείς την πλατφόρμα για τις καταγγελίες υπάρχει μεγάλο πρόβλημα που δεν επιλύεται. Δεν ξέρω αν έχει συμβουλευτεί κάποιον επιστήμονα – παιδαγωγό η κυβέρνηση για να παίρνει αυτά τα μέτρα και φέρνει μία αυστηροποίηση ποινών για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», είπε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *