ΝΔ - Νέα Δημοκρατία
Νέα Δημοκρατία/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφόδιο στη μάχη των Ευρωεκλογών το Συνέδριο της ΝΔ

Κομβική θέση στην προεκλογική μάχη των Ευρωεκλογών του Ιουνίου θα έχει και το 15ο Τακτικό Συνέδριο για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο το οποίο θα ξεκινήσει τις εργασίες του την Παρασκευή, με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την Κυβέρνηση τονίζουν ότι πρόκειται για ιστορική στιγμή για την παράταξη, μια ευκαιρία να αναστοχαστούν τα γαλάζια στελέχη για την προσφορά του κόμματος αυτά τα 50 χρόνια. και τις συνθήκες που επέτρεψαν στη Νέα Δημοκρατία να επιβιώσει, να αλλάξει αλλά και να δυναμώσει. Το παρόν στο Συνέδριο θα δώσουν πάνω από χίλιοι σύνεδροι, σημαντικοί παράγοντες από την Ευρώπη, υπουργοί, βουλευτές, καθώς και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής. Για το αν οι δύο πρωθυπουργοί θα μιλήσουν στο Συνέδριο, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και πρέπει να αναμένουμε μέχρι και την Κυριακή που ολοκληρώνεται το Συνέδριο, καθώς οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι και οι δύο θα απευθύνουν ομιλία στο επετειακό αυτό Συνέδριο, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παρίστανται και οι δύο αλλά χωρίς ομιλίες.

Η μάχη με τον λαϊκισμό επίκεντρο στο Συνέδριο

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο Συνέδριο της ΝΔ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η υπενθύμιση ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζεται να μάχεται απέναντι στον λαϊκισμό και τη φθηνή αντιπολίτευση, η οποία με τρόπους ανεύθυνους, ποντάρει στην αποσταθεροποίηση της χώρας.

«Δεν εγκαταλείψαμε τις ιδέες μας, αλλά ταυτόχρονα προσαρμοστήκαμε στις απαιτήσεις της κοινωνίας» είπε με νόημα ο Πρωθυπουργός από τα Καλάβρυτα.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Και πρέπει να σας πω ότι παρακολουθώ, θα έλεγα προβληματισμένος, το γεγονός ότι δυστυχώς η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα επίπεδο τοξικότητας και έντασης, το οποίο ειλικρινά πίστευα ότι μετά τις εκλογές του 2023 θα το είχαμε αφήσει πίσω μας. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους και επενδύουν μόνο στην τοξικότητα, μόνο στην πόλωση, μόνο στην εργαλειοποίηση μίας εθνικής τραγωδίας.

Και θα σας πω γιατί το κάνουν, φίλες και φίλοι: γιατί πολύ απλά δεν έχουν να σας πουν τίποτα για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα για τα οποία εγώ σας μίλησα σήμερα. Δεν έχουν να πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Δεν έχουν να σας πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την παιδεία, την υγεία.

Και μην έχοντας να πουν τίποτα για όλα αυτά και να προτάξουν ουσιαστικά μία πειστική εναλλακτική πρόταση, επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μία ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης.

Σας διαβεβαιώνω, το ίδιο ακριβώς θα γίνει και στις ευρωεκλογές. Και σας ζητώ να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές που έρχονται: ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, με λαϊκή νομιμοποίηση, η οποία πρέπει να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, όπως επέλεξε ο ελληνικός λαός, εξάλλου, στις εκλογές του Ιουνίου του 2023».

Το αφήγημα της αντιπολίτευσης που έχει δομηθεί πάνω στην εθνική τραγωδία των Τεμπών και τις υποκλοπές, έχει βαρύ λαϊκίστικο χαρακτήρα, που όμως μια μικρή χρονική ολιγωρία της κυβέρνησης στην υπεράσπιση του έργου της, έδωσε λάθος μηνύματα, τα οποία σε πρώτη φάση ο ίδιος ο πρωθυπουργός, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του, αποδόμησε στη Βουλή. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αυτά τα μηνύματα θα συζητηθούν, ώστε να αντιμετωπιστούν εν συνόλω από τη γαλάζια παράταξη.

«Η αλήθεια θα λάμψει για την τραγωδία στα Τέμπη και η δικαιοσύνη θα κρίνει τα πάντα» τονίζουν οι παροικούντες την γαλάζια Ιερουσαλήμ και αυτό αποτελεί το βασικό μήνυμα που θα εκπέμψει για τα Τέμπη ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία.

Εφόδιο λοιπόν στη μάχη των Ευρωεκλογών, το επετειακό 15ο Τακτικό Συνέδριο της παράταξης, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου θα είναι η μεγαλύτερη συσπείρωση της ΝΔ, βάσει και του κυβερνητικού έργου, αλλά και της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *