Ο Δημήτρης Κόκοτας συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματάς». Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και της Ανθής Βούλγαρη για την κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή.
«Είναι σταθερός. Αυτά μπορούμε να πούμε, γιατί και η οικογένεια δεν θέλει να λέμε πολλά πράγματα. Η κατάστασή του είναι σταθερή. Σταδιακά, επειδή είναι άρρωστοι της Μονάδας θέλουν τον χρόνο τους», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.
Σε καταστολή ο Δημήτρης Κόκοτας
Υπενθυμίζεται ότι χθες (11/4), μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε: «Ο Δημήτρης Κόκοτας είναι σε καταστολή, παραμένει σταθερός και αυτό είναι πολύ σημαντικό και από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει πάλι η προσπάθεια να τον ξυπνήσουν. Έχουν γίνει δύο προσπάθειες, αυτό γίνεται πάντα μετά από εργαστηριακό έλεγχο και απεικονιστικό έλεγχο και βάση των δεδομένων η ομάδα αποφασίζει και ξεκινάει πάλι να τον ξυπνήσουν».
«Υπάρχει ένα όριο διασωλήνωσης»
«Αυτό που είπατε προηγουμένως ότι είναι τόσες μέρες διασωληνωμένος να το διευκρινίσω λίγο. Βεβαίως, διασωληνωμένος δεν παραμένει ένας άρρωστος έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην Μονάδα.
Γίνεται τραχειοστομία και από εκεί και πέρα μέχρι να ξυπνήσει παραμένει με την τραχειοστομία, μετά κλείνει η τραχειοστομία όταν συνέλθει και επανέρχεται κανονικά. Υπάρχει ένα όριο διασωλήνωσης, το όριο αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 14 – 17 ημέρες, εξαρτάται από τον ασθενή», εξήγησε.
«Γι’ αυτό βγήκε ο σωλήνας και έγινε τραχειοστομία. Έτσι γίνεται κάθε φορά στον άρρωστο για να μην υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή από τον σωλήνα. Είναι αυτό που πρέπει να γίνει σε κάθε ασθενή ύστερα από ορισμένο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην Μονάδα. Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που πρέπει να γίνει για να προχωρήσει ο ασθενής και να φτάσει στο σημείο να φύγει από την Μονάδα», συνέχισε.
«Υπάρχει αισιοδοξία, είναι σταθερός»
Επίσης, σημείωσε ότι: «Η ομάδα κάνει τις συγκεκριμένες θεραπείες που χρειάζεται ο ασθενής για να είναι σε καταστολή και μετά να τον ξυπνήσουν. Βέβαια θα γίνει πάλι έλεγχος, εργαστηριακός και απεικονιστικός, για να προχωρήσουν στο να φύγει από την καταστολή ο ασθενής και να επανέλθει σιγά σιγά σταδιακά».
«Υπάρχει αισιοδοξία, είναι σταθερός, αυτά είναι πολύ καλά μηνύματα και ευχόμαστε όλοι ότι τα πράγματα θα πάνε καλά», κατέληξε.